Căutare Live

Cum justifică ministrul Sănătății creșterea alarmantă de cazuri de coronavirus: ”Trebuie să ne obișnuim!”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus din ultimele 24 de ore și a pus-o pe seama efectuării unui număr mare de teste. 

Cum justifică ministrul Sănătății creșterea alarmantă de cazuri de coronavirus: ”Trebuie să ne obișnuim!”


În cadrul unui interviu, ministrul Sănătății a vorbit despre creșterea cazurilor de coronavirus și a declarat, de asemenea, că românii trebuie să respecte măsurile de prevenție

”Încă suntem pe o ascensiune uşoară şi va trebui să ne obişnuim două săptămâni să gestionăm această creştere care a început în acest moment şi pe care trebuie să o punem tocmai pe fondul acestor relaxări şi acelor nerespectări de reguli.

Doi părinți și copiii lor minori, infectați cu noul coronavirus. Un medic a dezvăluit drama pe care o trăiesc: ”Viața lor s-a dat complet peste cap!”

Avem şi un număr mai mare de teste, este normal să avem şi un număr mai mare de confirmări. Atenţia noastră se îndreaptă foarte mult spre unităţile de primiri urgenţe. Gestionarea acestor secţii de terapie intensivă şi a paturilor de terapie intensivă este în acest moment în centrul atenţiei, tocmai pentru a putea fi punctuali prezenţi acolo unde este nevoie. (…) Acum trei zile au fost cazuri când a trebuit să transferăm un pacient din Bucureşti către acea unitate mobilă ATI care se află la Spitalul din Ploieşti.

Pentru cei care s-au relaxat în acest moment să le spun că încă nu este timpul, mai trebuie să mai facem un efort ca să putem eradica şi acest prim moment pandemic”, a declarat Nelu Tătaru.

Declarațiile lui Raed Arafat, confirmate. 889 de cazuri de coronavirus, în România, în ultimele 24 de ore. Aproape 300 de pacienți sunt la ATI

Record de îmbolnăviri în România, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 18 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 913 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 2.009 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Doi părinți și copiii lor minori, infectați cu noul coronavirus. Un medic a dezvăluit drama pe care o trăiesc: ”Viața lo... Doi angajaţi ai Penitenciarului Târgu Jiu şi patru angajaţi ai Penitenciarului Vaslui, confirmaţi cu coronavirus...
Ultimele știri