Antena Căutare

Cum maresc lefurile miscarile de strada

In timpul marsului BNS, vicepremierul Marko Bela a anuntat cresterea salariilor de la 1 ianuarie 2011.

Mii de protestatari au participat ieri la marsul organizat de Blocul National Sindical. Un mars impotriva austeritatii, dar si al disperarii dedicat urechilor surde ale guvernantilor.

"Ne-am saturat de doi ani sa auzim doar austeritate, austeritate, austeritate. Vrem sa vedem un Guvern concentrat pe investitii, pentru ca avem nevoie de ele si avem bani pentru asta", spunea ieri liderul BNS, Dumitru Costin.

Ca oamenii s-au saturat de promisiuni, de simulacrul negocierilor care nu fac bine decat la imaginea guvernantilor, o dovedesc virulenta protestului si curajul de a duce mai departe nemultumirile politistilor anatemizati de Traian Basescu. In timpul marsului ei nu au scandat sloganul care l-a oripilat pe Traian Basescu: "Iesi afara, javra ordinara!", dar "Hotii!", "Jos Basescu!", "Jos Guvernul!", insotite de cartonase rosii, au fost la ordinea zilei.
Nu au lipsit nici ouale aruncate sub ferestrele guvernantilor sau tranta cu jandarmii pentru a ajunge mai aproape de urechile puterii.

Protestul si-a atins scopul: premierul Boc i-a chemat pe protestatari la negocieri, desi putea sa o faca mai devreme. Chiar daca guvernantii vor incerca din nou reteta negocierilor de dragul negocierilor, sindicalistii sunt hotarati sa nu renunte la manifestatiile de strada, un nou val de proteste fiind anuntat pentru luna octombrie.

Tot articolul, in Jurnalul National

Afla ce locuri de munca sunt disponibile in strainatate!... Patru seisme usoare au avut loc in Romania in ultima saptamana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x