Antena Căutare

Patru seisme usoare au avut loc in Romania in ultima saptamana

Patru cutremure de magnitudine mica s-au produs in Romania, in ultima saptamana, informeaza Institutul Roman de Seismologie Aplicata, contrar zvonurilor care au circulat in utimele zile, care spuneau ca va exista un singur cutremur de mare magnitudine

In urma cu o saptamana, specialistii avertizau ca in perioada 24-28 septembrie s-ar putea produce un seism catastrofal, veste care a panicat mii de romani. "Cutremure vor avea loc, e normal, insa nu unele apocaliptice", a mentionat profesorul Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului National de Fizica a Pamantului.

Cel mai intens seism a avut loc joi, 23 septembrie in zona Vrancea si a avut o magnitudine de 2,8 grade pe scara Richter. Acesta a for urmat de unul de 2,2 grade, chiar in ziua precedenta. Sambata, in Moldova, a fost un mic seism de 2,2 grade pe scara Richter, iar duminica, 26 septembrie, altul, de 2,7 grade, in Vrancea.

Toader Victorin, seful Laboratorului de Avertizare Seismica din cadrul Institutului Roman de Seismologie Aplicata, a declarat ca "e adevarat ca scoarta e mai stresata si ne asteptam, in perioada 24-28 septembrie, la o descarcare, care sa detensioneze placile", fara a putea da insa date exacte despre acest lucru.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: wikimedia.org

Cum maresc lefurile miscarile de strada... Ploi si intensificari ale vantului in Baragan si Dobrogea, de miercuri seara pana joi dimineata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x