Antena Căutare

Cum ne salvăm viața în timpul unui cutremur

Cutremurele sunt cei mai nepoftiți invitați din lume! Că vin pe nepregătite nu este singura problemă, ci că lasă haos în urma lor. Iată ce trebuie să faci în timpul unui cutremur pentru a-ți salva viața.

Cutremurele sunt cei mai nepoftiți invitați din lume! Că vin pe nepregătite nu este singura problemă, ci că lasă haos în urma lor. Iată ce trebuie să faci în timpul unui cutremur pentru a-ți salva viața.

Cum ne ferim de cutremur dacă ne aflăm într-o clădire

Prima regulă este să stați pe loc. Nu fugiți afară. Intrați sub o masă grea sau un birou sau orice alt obiect de mobilier de care vă puteți ține. Dacă sunteți pe un hol ghemuiți-vă și proptiți-vă de un perete de interior.
Evitați ușile. Din cauza mișcărilor ușile se pot trânti și pot să va rănească. Protejați-vă fața și capul.
Plecați de lângă ferestre, uși de sticlă, oglinde, sobe, biblioteci, mobilier înalt.
Nu folosiți liftul. Dacă vă aflați într-un lift în timp ce începe un cutremur apăsați butonul de oprire și apoi butonul celui mai apropiat etaj. Ieșiți din lift cât de repede puteți.

Cum ne ferim de cutremur dacă suntem afară
Trebuie să stați pe loc. Încercați să va duceți spre o zonă mai sigură departe de ferestre, clădiri, stâlpi de electricitate sau de telefon

Într-un vehicul
Încercați să trageți pe dreaptă într-un loc sigur. Nu blocați șoseaua. Feriți-vă de poduri, tunele și clădiri. Stați în vehicul.

Într-un loc public aglomerat
Retrageți-vă într-un loc unde să nu fie îmbulzeala. Dacă va aflați într-un centru de magazine intrați în cel mai apropiat magazin.

Sursa: cutremur.net

Pământul s-a zguduit! Două cutremure, urmate de o replică, în doar 24 de ore, în zona seismică Vrancea... POSTUL PAȘTELUI 2018. Ce nu ai voie să faci în POSTUL MARE. Este un păcat mare. Părintele Visarion a tras un semnal de a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x