Antena Căutare

Cum poți să câștigi lejer cel puțin 1500 de euro salariu. Slujba unde îți cere să ai măcar o diplomă de BAC

Slujba următoare poate fi una dintre cele mai frumoase, iar asta pentru că ai ocazia să călătorești în toată lumea. Unde mai pui că poți avea câștiguri salariale destul de bune.

un teanc cu bancnote de 100 de euro Galerie
Cum poți să câștigi lejer cel puțin 1500 de euro salariu. Slujba unde îți cere să ai măcar o diplomă de BAC | Profimedia

Să fii însoțitor de bord vine la pachet cu mai multe avantaje, dar și cu compromisuri, printre care și lipsa de timp.

Citește și: Ea este femeia care susține că nu poate zbura la low cost din cauza bustului prea mare: „Sânii mei au provocat accidente”

Cum poți să câștigi lejer cel puțin 1500 de euro salariu. Slujba unde îți cere să ai măcar o diplomă de BAC

O meserie destul de cautată este și cea de însoțitor de bord. Pentru a se putea angaja, doritorii de călătorii nu trebuie să aibă neapărat studii de facultate, ci măcar o diplomă de Bac, plus că vor trebui să treacă obligatoriu prin niște cursuri care să-i pregătească pentru această meserie.

Cei care vor să se angajeze ca însoțitori de bord trebuie să aibă un atestat, EASA (European Union Aviation Safety Agency/Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei), potrivit Click!. Cursurile durează măcar o lună sau o lună și jumătate.

„Nevoia este foarte mare. Noi avem un parteneriat cu un operator aerian şi cursanţii şcolii noastre au prioritate la angajare. Noi suntem norocoşi că am prins parteneriatul ăsta, dar, în general ei depun CV-ul când aud de anumite posturi disponibile", a afirmat Iulia Iovu, trainer în domeniul aviației, potrivit Observatornews.ro.

Conform Click!, salariile pornesc de la 1500 de euro și pot ajunge până la 3000, în afară de banii primiți pe diurne și pentru orele de zbor. În plus, angajații vor putea vedea întreaga lume.

Citește și: Ea este femeia care susține că nu poate zbura la low cost din cauza bustului prea mare: „Sânii mei au provocat accidente”

Ce este un însoțitor de zbor

La aproape fiecare zbor, există însoțitori de bord. Un însoțitor de bord este cineva care oferă siguranță, bunăstare și sprijin membrilor echipajului și pasagerilor în timpul zborului, scrie Flyingmag.com.

În timp ce însoțitorii de bord beneficiază de posibilitatea de a se bucura de un loc de muncă oarecum neconvențional, ei sunt adesea supuși orelor lungi de lucru și perioadelor prelungite, departe de casă.

Ce face un însoțitor de zbor

Un însoțitor de bord păstrează siguranța în rândul membrilor echipajului și a pasagerilor. Unele dintre responsabilitățile specifice din fișa postului includ:

  • Explicarea procedurilor de siguranță și furnizarea de instrucțiuni privind utilizarea dispozitivelor de urgență.
  • Să se asigure că pasagerii respectă toate protocoalele de siguranță.
  • Ajută pasagerii să-și depoziteze bagajele de mână.
  • Oferă asistență specială persoanelor care au nevoie, cum ar fi persoanele în vârstă și cele cu dizabilități.
  • În general, oferă pasagerilor servicii excelente de ospitalitate.
Când începe și cât durează vacanța de primăvară pentru elevi. Anul 2023 este ultimul în care stau acasă de Paște... O tânără din Timișoara avea dureri la un picior. Când a ajuns la spital medicii au făcut o descoperire neașteptată: „Era...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x