Antena Căutare

Veste uriașă pentru chiriași! Cum pot scăpa de plată, în următoarea perioadă! Ce condiții trebuie să fie îndeplinite

Un proiect prin care românii care stau în chirie pot să întârzie plata pe durata stării de urgenţă a fost votat de senatori și deputați. Statul va plăti în locul lor, iar ei vor restitui banii în rate, mai târziu.

Aceleaşi prevederi se vor aplica şi firmelor care îşi desfăşoară activitatea în spaţii închiriate. Depinde de preşedinte dacă proiectul va deveni lege.

Condițiile pentru ca cei care stau în chirie să amâne plata

Amânarea plăţii nu este posibilă decât dacă românii care locuiesc în chirie se înţelege cu proprietarul. Dacă acesta este de acord, banii din chirie vor veni de la ANAF.

Însă, ca şi în cazul amânării plăţii ratelor bancare, cei care vor să scape temporar de chirie trebuie să demonstreze autorităţilor că veniturile le-au scăzut din cauza pandemiei de coronavirus.

Atât persoanele fizice, cât și cele juridice, trebuie să depună la ANAF contractul de închirirere, un act adițional care cuprinde acordul între părți, perioada de amânare a plății chiriei și suma aferentă perioadei, și un act care să dovedească imposibilitatea plății chiriei în perioada specificată. În plus, valoarea chiriei nu trebuie să depăşească 2.000 de lei.

Românii, obligați să își facă vacanțele în țară, din cauza pandemiei de coronavirus? Raed Arafat: „Sunt două motive!”

De asemenea, proprietarii de apartamente nu mai trebuie să plătească impozite pentru anul în curs, dacă reduc chiriile cu peste 30 la sută. Legea îi ajută şi pe operatorii economici care au probleme în această perioadă.

Condiția este ca suma pe care o plătesc pentru închiriere să ajunga la maximum 10.000 lei. Iniţial, proiectul de lege se adresa doar persoanelor juridice, adică firmelor ce deţin suprafeţe închiriate şi în acest moment au activitatea îngheţată.

Aflați bilanțul oficial actualizat al cazurilor de coronavirus din România, precum și al deceselor cauzate de COVID-19, aici!

Românii, obligați să își facă vacanțele în țară, din cauza pandemiei de coronavirus? Raed Arafat: „Sunt două motive!”... Te bucuri că ai liber de 1 mai, dar știi care e motivul pentru care nu lucrezi pe această dată? Adevărul te va întrista!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x