Durează puțin, instrucțiunile sunt extrem de ușor de urmat și nu aveți nevoie decât de două ingrediente. Dacă până acum coacerea unor negrese suna dificil, iată că există o metodă care le întrece pe toate, și este „secretul” bucătarilor pricepuți.
Cum să faci negrese „de urgență” cu doar două ingrediente
Negresele - sau brownies - vor arăta și vor avea același gust ca cele clasice, însă prepararea lor este una mult mai ușoară dacă veți urma această rețetă. Pentru acest preparat nu aveți avea nevoie nici măcar de făină, unt sau ulei. La final, desertul va ieși moale și cleios la interior, însă cu marginile crocante, numai bun de savurat.
Citește și: Rețetă de înghețată de casă. Cum să obții un desert gustos, răcoritor și sănătos chiar la tine în bucătărie
„Negresele de urgență” vor fi gata în maxim 20 de minute, inclusiv cu timpul de coacere. Iată de ce ai nevoie.
Ingrediente
Fulgi (bucățele) de ciocolată cu lapte,
Albușuri de ou.
Această rețetă funcționează cel mai bine cu fulgi de ciocolată cu lapte, aceștia fiind mai dulci și conținând mai puțină cacao. Folosirea unei altfel de ciocolate, cea neagră spre exemplu, va face negresele să iasă prea uscate și sfărâmicioase. Totodată, rețeta nu va funcționa cu ciocolată albă.
Asigură-te că folosești doar albușurile și nu oul întreg. Adăugarea de gălbenușuri de ou va schimba complet textura negreselor și le va transforma într-un desert complet diferit.
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 177°C. Tapetați o tavă largă cu hârtie de copt. Într-un castron mare adăugați fulgii de ciocolată și pregătiți o spatulă cu care să amestecați.
Topiți fulgii de ciocolată, după preferință - la microunde sau pe aragaz - până formează un amestec omogen. Apoi, albușurile (care ar trebui sa fie la temperatura camerei) se bat până se obține o spumă fină și se toarnă peste. Tot conținutul se amestecă bine pentru câteva minute, iar apoi este gata de pus în tavă. Atenție! Dacă albușurile sunt reci, direct din frigider, nu se vor mai omogeniza cum trebuie cu ciocolata.
Pentru a vă asigura că albușurile sunt complet amestecate cu restul compoziției, ridicați telul de câteva ori și observați aluatul, care trebuie să curgă uniform și neted, fără urme de ou sau cocoloașe vizibile. Se toarnă aluatul în tava pregătită. Coaceți aproximativ 13-16 minute sau până când este gata.
Când sunt gata, suprafața de deasupra a negrelor trebuie să arate ușor strălucitoare și crăpată. Nu vă speriați dacă aluatul pare că a crescut prea mult, acesta va reveni la normal deîndată ce va fi scos din cuptor.
Negresele se vor coace foarte repede, astfel că trebuie urmărite cu atenție în ultimele minute, pentru a nu le arde și usca. Lăsați-le să se răcească complet înainte de a le tăia (acest lucru ar trebui să dureze doar aproximativ 15-30 de minute). La final, desertul ar trebui să aibă un interior lipicios, cu părțile exterioare ușor crocante. Poftă bună!