Înghețata de casă este preferata multora. Aceasta se realizează cu ingrediente naturale, fără prafuri sau mixuri artificiale din cutii sau plicuri. În rândurile următoare îți vom prezenta o rețetă de înghețată cu vanilie, foarte sănătoasă și ușor de făcut.
Rețetă de înghețată de casă cu vanilie. Cum să prepari desertul delicios la tine în bucătărie
Timpul de preparare al rețetei clasice de înghețată este de 40 de minute. La final veți obține un desert delicios și răcoritor, numai bun pentru zilele caniculare de vară. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru a obține acasă înghețată de vanilie:
Rețetă de înghețată de casă: ingrediente pentru cea de vanilie
Pentru a pregăti rețeta de casă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 ml frișcă naturală
- 250 ml lapte
- 4 gălbenușuri
- 100-150 g zahăr tos (după gust)
- ½ păstaie de vanilie.
Rețetă de înghețată de casă cu vanilie: mod de preparare
Prepararea înghețatei de casă începe cu baza din ouă. Indicat este să aveți grijă cât zahăr puneți pentru că formarea cremozității cremei depinde de cantitatea pe care o puneți. Dacă alegeți să adăugați doar 100 grame în loc de 150 sau chiar 200 grame, să vă așteptați ca desertul să creeze cristale de gheață.
Păstaia de vanilie se taie în două și se curăță de semințe. După aceea, laptele se pune în vas și se adaugă păstaia, după care totul se pune la fiert.
Între timp, se bat gălbenușurile cu zahărul până se formează o spumă și în timp ce se amestecă cu mixerul (la cea mai mică rotație), se pune peste și laptele treptat.
Citește și: Cum poate căldura să îți afecteze dinții. Un medic dentist a dezvăluit totul
Crema se pune la fiert pe aburi până se îngroașă un pic. Astfel, castronul rezistent se pune peste o oală în care fierbe puțină apă și se amestecă ușor cu un tel. Trebuie să ajungă până la 70-72 de grade Celsius - este exact temperatura la care se gătesc gălbenușurile pentru a distruge salmonella.
Nu o lăsați la o temperatură mai mare pentru că riscați coagularea ouălelor. După ce se răcește, amestecul se pune în frigider. După ce se scoate din frigider se mai bate o dată cu mixerul pentru a se amesteca bine bine.
Separat se face frișca naturală, care trebuie bine răcită la frigider. În vasul în care se află crema de ouă se pune treptat frișca cu ajutorul unei spatule. Ouăle se omogenizează cu frișca și se obține înghețata ce trebuie pusă la congelat, într-o cutie de plastic cu capac. După 30 de minute de la momentul în care ați pus-o în congelator, indicat este să amestecați până îngheață de tot. În caz contrar se vor forma cristale de gheață.
După ce îngheață compoziția, poate fi servită cu diferite fructe, siropuri. Poftă bună!
Citește și: De ce nu e bine să mâncăm înghețată într-o zi caniculară. Ce efecte nebănuite are asupra corpului
Chefi la cuțite sezonul 8. Claudia Radu este de nerecunoscut. Cât de mult a slăbit fosta concurentă a show-ului culinar... Ce anunț a făcut Nina Hariton după ce a câștigat sezonul 11 Chefi la cuțite. Cu ce performanță se mândrește: „A fost gre...