Antena Căutare

Cum scapi de condensul de pe geamuri, folosind un ingredient banal din bucătărie! Rezultatele se văd imediat

Dacă ai încercat să scapi de condensul de pe geamuri și nu ai reușit, atunci descoperă cum poți rezolva această problemă folosind un ingredient banal din bucătărie. Rezultatele nu vor întârzia să apară și vei putea să ții astfel la distanță mucegaiul.

fereastra cu condens Galerie
Un ingredient obișnuit din bucătărie te poate scăpa de această problemă | sursa foto: Shutterstock

Cum scapi de condensul de pe geamuri este, poate, una dintre cele mai frecvente întrebări ce apar în sezonul rece. Atunci când diferența dintre temepratura de afară și cea din locuință devine tot mai mare, pe geamurile normale sau cele termopan apare condensul. În timp, excesul de umezeală duc la apariția mucegaiului (igrasie). Descoperă în rândurile de mai jos care este ingredientul banal din bucătărie ce te poate ajuta să scapi de condensul de pe geamuri.

Cum scapi de condensul de pe geamuri folosind un ingredient banal din bucătărie

Mai ales în sezonul rece, mai toată lumea se confruntă cu „aburitul geamurilor”. Pe lângă faptul că arată destul de inestetic și că apa formată se prelinge pe podea, condensul este și unul dintre principalii vinovați atunci când vine vorba despre apariția mucegaiului și a nivelului ridicat de umezeală dintr-o casă. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că, deși mulți se gândesc doar la mirosul neplăcut și la aspectul deloc estetic al mucegaiului apărut pe pereți sau pe rosturile de la plăcile de gresie și faianță, cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont e sănătatea.

Citește și: Cum cureți mucegaiul de pe rosturile de gresie și faianță. Soluție simplă, rapidă și ieftină. De ce clorul nu e recomandat

Copiii, bătrânii, persoanele bolnave sau sensibile pot avea mult de suferit în timp, din cauza apariției mucegaiului. Totuși, din fericire, există numeroase metode și trucuri ce te ajută să scapi de condensul de pe geamuri, una dintre ele chiar cu ajutorul unui ingredient banal din bucătărie.

Dacă nu vrei să folosești aparate sau dispozitive special concepute pentru a absorbi excesul de umezeală, atunci poți să folosești sare. Pare greu de crezut, dar acest ingredient banal din bucătărie are proprietatea de-a absorbi umezeala. Trebuie doar s-o pui în castronele sau casolete, pe care să le așezi apoi în dreptul ferestrelor. În scurt timp vei observa cum scapi de condensul de pe geamuri, folosind acest ingredient din bucătărie, arată cei de la thesun.co.uk.

Ca să scapi de condensul de pe geamurile termopan, de umezeală și de mucegai, atunci în mod sigur trebuie să eviți să usuci hainele în interiorul locuinței, indiferent dacă este vorba de calorifere sau uscătoare de rufe. Încearcă fie să îți cumperi un uscător electric, fie o mașină de spălat cu funcție de uscare, fie să pui rufele la uscat într-un spațiu extrem de bine aerisit (un balcon deschis sau cu geamurile deschise larg). În mod contrar, umezeala va amplifica fenomenul de condes pe geamuri, arată cei de la mirror.co.uk.

În plus, o altă soluție ieftină și eficientă ca să scapi de condens este să cumperi un absorbant de umiditate. Acestea seamănă cu odorizantele de cameră, unele costă chiar sub 20 de lei și pot să te scape de multe bătăi de cap.

Nu uita că există plante care au capacitatea de-a absorbi umezeala, lucru ce previne astfel apariția condensului pe geamuri și a mucegaiului de pe pereți.

Cum scapi de condensul de pe geamurile termopan. Soluție ieftină și eficientă pentru umezeală și mucegai... Forumul capitalului românesc, la a șasea ediție...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x