Antena Căutare

Cum cureți mucegaiul de pe rosturile de gresie și faianță. Soluție simplă, rapidă și ieftină. De ce clorul nu e recomandat

Poți curăța mucegaiul de pe rosturile de gresie și faianță folosind un truc cât se poate de simplu, rapid și ieftin. Descoperă ce trebuie să faci pentru a scăpa de această problemă.

colaj foot cu pete de mucegai pe gresie si o sticla de clor Galerie
Descoperă ce truc simplu, rapid și ieftin poți folosi pentru a scăpa de mucegai | sursa foto: Shutterstock/hepta

În timp, mucegaiul poate să apară pe rosturile de la gresie și faianță, făcând totul să arate extrem de inestetic. În plus, sporii de mucegai se extind rapid și pot ajunge chiar să reprezinte un risc pentru sănătatea celor din familie. Descoperă cum poți să cureți mucegaiul de pe rosturile de gresie și faianță simplu, rapid și ieftin.

Cum cureți mucegaiul de pe rosturile de gresie și faianță. Soluție simplă, rapidă și ieftină

Mucegaiul este o problemă extrem de frecventă în baie, bucătărie sau balcon, mai ales atunci când este vorba despre sezonul rece. Acesta apare mai ales în spațiile slab aerisite și unde există umezeală multă. În sezonul rece, acesta apare mai ales pe rosturile de la gresie și faianță și, în timp, poate deveni o adevărată problemă.

Citește și: Ce se întâmplă în organism dacă mănânci din greșeală alimente mucegăite. Ce spun experții

Deși ai putea să fii tentat să folosești clor sau alte soluții pentru curățat, experții în domeniu ne sfătuiesc să uităm de substanțele chimice, mai ales dacă nu putem aerisi corespunzător. James Roberts, director al unui magazin de instalații sanitare și mobilier pentru baie, a explicat faptul că o soluție simplă, rapidă și ieftină pentru a scăpa de mucegaiul de pe rosturile de gresie și faianță este să folosim oțet alb, bircarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen (apa oxigenată). Potrivit acestuia, clorul nu este o soluție bună, căci nu va preveni mucegaiul să apară din nou.

„Aburul și umezeala sunt inevitabile mai ales după un duș sau o baie fierbinte și, în sezonul rece, condensul apare peste tot și se poate transforma într-o adevărată problemă. Acesta este momentul în care poate apărea mucegaiul pe rosturile de la gresie și faianță. Cu oțet alb, bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen (apa oxigenată) putem scăpa de neplăceri. Clorul îndepărtează doar mucegaiul de la suprafață. Trucul constă în faptul că trebuie să folosim o periuță de dinți sau o perie ceva mai mică pentru a freca rosturile. Se lasă oțetul alb, bicarbonatul de sodiu sau apa oxigenată să acționeze timp de 30 de minute, apoi se clătește zona foarte bine. Se repetă acțiunea, apoi se usucă. În timp ce cureți mucegaiul nu uita să aerisești foarte bine baia sau camera unde faci totul”, a explicat James Roberts, potrivit celor de la express.co.uk.

Cum scapi de mucegaiul și igrasia de pe pereți folosind un truc simplu, ieftin și rapid

Cum scapi de el și ce truc simplu, ieftin și rapid există? Se pare că poți scăpa de urmele de mucegai de pe perete cu ajutorul unei plante. Dacă ai folosit oțetul, clorul sau soluțiile speciale și ai văzut că nimic nu dă roade și mucegaiul reapare, atunci poate că a venit momentul să încerci și o variantă mai puțin cunoscută, dar care promite să dea roade.

Astfel, cei care au mucegai pe pereți și vor să scape de el trebuie să cumpere un crin al păciii și să îl așeze în zona afectată de igrasie. Planta previne creșterea sporilor de mucegai și astfel, acesta nu se mai extinde. Nu costă mult, arată foarte frumos și nu e greu de îngrijit, ceea ce face planta să fie una perfectă atât pentru casă, cât și pentru apartament.

Rezultate Loto 4 decembrie 2022. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Idei de urări și felicitări pe care le poți trimite prin SMS, WhatsApp și Facebook...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x