Antena Căutare

Cum scapi de condensul de pe geamurile termopan. Soluție ieftină și eficientă pentru umezeală și mucegai

În sezonul rece, condensul umple geamurile termopan și acest lucru se poate transforma într-o adevărată problemă. Descoperă ce soluție ieftină și eficientă există ca să scapi de excesul de umezeală și să previi apariția mucegaiului în casă.

imagini cu geamuri cu condens Galerie
Descoperă soluții ca să scapi de condensul de pe geamurile termopan și de umezeală sau mucegai | sursa foto: Shutterstock/Profimedia

Mai ales în sezonul rece, atunci când există o diferență mare între temperatura din casă și cea din exterior, se formează în mod inevitabil fenomenul de condens pe geamuri, care în timp poate favoriza apariția mucegaiului pe pereți, mai ales atunci când există un nivel ridicat de umezeală.

Există totuși câteva soluții ce te pot ajuta să scapi de condensul de pe geamurile termopan, umezeala excesivă și riscul apariției mucegaiului.

Cum scapi de condensul de pe geamurile termopan, umezeală și mucegaiul de pe pereți, în cel mai ieftin și eficient mod posibil

În sezonul rece, pe măsură ce gradele din termometre scad, pe geamurile din casă începe să se formeze condensul. În timp, acesta se transformă în stropi de apă ce se preling pe rama ferestrelor pe podea, faianță, gresie sau perete și acest fenomen poate favoriza apariția mucegaiul. Descoperă mai jos cum scapi de condensul de pe geamurile termopan, de excesul de umezeală și de mucegaiul din casă.

Citește și: Cum cureți mucegaiul de pe rosturile de gresie și faianță. Soluție simplă, rapidă și ieftină. De ce clorul nu e recomandat

O soluție anticondens pentru geamuri este aerisitul. Cu cât aerisești mai mult, cu atât umezeala va fi înlăturată și previi astfel apariția mucegaiului și a fenomenului de „geamuri aburite”. Totuși, când afară e mult prea frig ca să aerisești mai mult de câteva minute, atunci ai nevoie de alte soluții rapide și eficiente.

Una dintre soluțiile anticondens și antimucegai este aparatul dezumidificator (cunoscut și ca aparat de absorbit umezeala). Modelele și prețurile sunt pentru toate gusturile și buzunarele, așa că poți opta pentru cel care ți se potrivește ție.

Ca să scapi de condensul de pe geamurile termopan, de umezeală și de mucegai, atunci în mod sigur trebuie să eviți să usuci hainele în interiorul locuinței, indiferent dacă este vorba de calorifere sau uscătoare de rufe. Încearcă fie să îți cumperi un uscător electric, fie o mașină de spălat cu funcție de uscare, fie să pui rufele la uscat într-un spațiu extrem de bine aerisit (un balcon deschis sau cu geamurile deschise larg). În mod contrar, umezeala va amplifica fenomenul de condes pe geamuri, arată cei de la mirror.co.uk.

În plus, o altă soluție ieftină și eficientă ca să scapi de condens este să cumperi un absorbant de umiditate. Acestea seamănă cu odorizantele de cameră, unele costă chiar sub 20 de lei și pot să te scape de multe bătăi de cap.

Nu uita că există plante care au capacitatea de-a absorbi umezeala, lucru ce previne astfel apariția condensului pe geamuri și a mucegaiului de pe pereți.

Rezultate Loto 11 decembrie 2022. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Pl... Cum scapi de condensul de pe geamuri, folosind un ingredient banal din bucătărie! Rezultatele se văd imediat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x