Antena Căutare

Cum se calculează salariul tău, pe ianuarie 2018! Guvernul: Spune-mi cât câștigi pe hârtie, ca să-ți spun cu câți bani rămâi în buzunar!

Guvernanţii au anunţat o nouă ordonanţă de urgenţă pentru a corecta o situaţie aberantă. După aplicarea contribuţiilor la salariul minim brut de 1.900 de lei, sunt români care trebuie să vină cu bani de acasă.

Salariul pe ianuarie e mai mic pentru milioane de angajaţi. Mai exact, două milioane de români care lucrează în privat, acuză şi antreprenorii şi sindicaliştii. La stat se vorbeşte de pierderi în cazul celor care aveau sporuri. Sunt zeci de mii.

Fluturaşul după "Revoluţia Fiscală" a venit ca un şoc. Sunt pierderi de până la 40 la sută din venituri. Dar şi unele creşteri, pentru medici, profesori sau demnitari. Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, le transmite românilor să nu intre în panică. Era nevoie de câteva "ajustări", spune ea.

Guvernanţii au anunţat o nouă ordonanţă de urgenţă pentru a corecta o situaţie aberantă. După aplicarea contribuţiilor la salariul minim brut de 1.900 de lei, sunt români care trebuie să vină cu bani de acasă.

Scăderi cu până la 40%, după aplicarea noii legi fiscale

În administraţie, sunt peste 22 de mii de funcţionari cărora le scad salariile, spun sindicaliştii. Iar pierderile sunt dramatice, de până la 40% chiar. De exemplu, grefierii cu vechime mai mare de 15 ani vor pierde sume de pana la 500 de lei. Peste 15 mii de angajaţi din învăţământ, personal didactic şi nedidactic, pierd şi ei până la 400 de lei. Salariile brute a 8.000 de poliţişti scad, în medie, cu 400 de lei.

Sindicaliştii spun că în sănătate, personalul TESA, în special, sau angajaţii de pe secţiile de psihiatrie, TBC sau infecţioase, unde existau sporuri mari, vor pierde până la 40% din venituri. Pierd şi angajaţii din ministere, în special cei cu funcţii de conducere. Un director general din ministerul de Externe, de exemplu, va avea VENITUL diminuat cu peste 3 mii de lei.

Bani de la stat pentru români! Cum poţi beneficia de cei 500 de lei, lunar... E alertă în toată țara! Valul de gripă omoară pe capete! Spitalele sunt în carantină: Ce recomandă medicii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x