Antena Căutare

E alertă în toată țara! Valul de gripă omoară pe capete! Spitalele sunt în carantină: Ce recomandă medicii

Valul de gripă face ravagii în România. Pe uşile spitalelor, EPIDEMIA e scrisă cu majuscule. În Iaşi, două instituţii medicale au limitat accesul vizitatorilor, după ce doi bolnavi au murit.

Valul de gripă face ravagii în România. Pe uşile spitalelor, EPIDEMIA e scrisă cu majuscule. În Iaşi, două instituţii medicale au limitat accesul vizitatorilor, după ce doi bolnavi au murit. Unul dintre ei avea cancer, iar gripa i-a agravat boala. Nu este târziu să ne vaccinăm, spun medicii.

Valul de gripă care a lovit deja America şi câteva ţări din Europa s-ar putea prelungi în România până în luna aprilie.

Aproape 400 de pacienţi ajung zilnic la un spital din Bucureşti. Cu 30% mai mulţi decât într-o zi obişnuită. În spitalele din ţară, într-o săptămână, s-au prezentat 18 mii de pacienţi cu infecţii respiratorii acute. Dintre ei, 280 au fost diagnosticaţi cu gripă. În România, boala a ucis deja NOUĂ oameni. Printre care şi un copil de patru ani.

Un milion de doze de vaccin a trimis Ministerul Sănătăţii în ţară, la începutul lunii decembrie, deşi campania de vaccinare ar fi trebuit să înceapă cel târziu în noiembrie. 60 de mii de vaccinuri au ajuns la Iaşi şi peste 90 de mii la Constanţa. Judeţele sunt acum pe harta zonelor cu cele mai multe cazuri confirmate de gripă, alături de Bucureşti, Olt, Bihor sau Sălaj.

Simptomele gripei din noul val sunt diferite de cele ale unei răceli obişnuite.Debutează cu febră, dureri musculare, articulare şi dureri la nivelul globilor oculari.

Două spitale din Iaşi au limitat accesul vizitatorilor. La Institutul de Oncologie, o femeie bolnavă de cancer a murit după ce a luat gripă, iar la un alt spital există suspiciuni că decesul unui bărbat ar putea avea aceeaşi cauză.

Cum se calculează salariul tău, pe ianuarie 2018! Guvernul: Spune-mi cât câștigi pe hârtie, ca să-ți spun cu câți bani r... Avertizare de fenomene meteo periculoase !Specialiștii au făcut anunțul, în această seară: "Până la ora 23:00"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x