Cum se completează CORECT noua declarație pe proprie răspundere. Ce trebuie bifat, pentru ieșirea din zonele metropolitane. Amenzile lasă urme în buzunar!

Începând de luni, nu mai putem părăsi localitățile și zonele metropolitane fără motiv justificat. Autoritățile au explicat, pas cu pas, cum trebuie completată declarația pe proprie răspundere, pentru a evita amenda.

Cum se completează CORECT noua declarație pe proprie răspundere

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a explicat, sâmbătă, cum trebuie completată, corect, declarația pe proprie răspundere, obligatorie începând de luni, la ieșirea din localități și zonele metropolitane.

„În situaţia în care cetăţeanul se deplasează între localităţi din interiorul zonei metropolitane, nu are nevoie de declaraţie pe propria răspundere.

Dacă asigurarea bunurilor necesare nu poate fi făcută în zona metropolitană, este nevoie de declaraţia pe propria răspundere, bifată la punctul 11 - alte motive justificate.”

Citește și:

Cum vom ieși din localitate, de luni. Unde poți merge, fără declarație pe proprie răspundere

Dacă un cetăţean trebuie să ajungă urgent la bancă în altă localitate, ce bifează pe declaraţia pe propria răspundere ?

„În cazul în care tranzacţia bancară nu poate fi efectuată on-line, deplasarea în afara localităţii se poate face în baza declaraţiei pe propria răspundere, bifând punctul 11 - alte motive justificate”, a transmis GCS.

Citește și:

Anunț oficial: Amendă de până la 2.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție, în timpul stării de alertă. Când încep sancțiunile?

Rămâne vreo interdicţie valabilă după ora 22:00 ?

„Interdicţiile emise prin hotărârea CNSSU sunt valabile indiferent de intervalul orar şi nu sunt diferite pentru intervalul post 22.00.”

Ultimele știri