Căutare Live

Cum vom ieși din localitate, de luni. Unde poți merge, fără declarație pe proprie răspundere

De luni, românii nu vor mai putea ieși din localitate fără declarație de proprie răspundere. Cu toate astea, există excepții de la această măsură. Autoritățile vin cu lămuriri.

Cum vom ieși din localitate, de luni. Unde poți merge, fără declarație pe proprie răspundere

Profimedia

Specialiştii Grupului de Comunicare Strategică au făcut, sâmbătă, o serie de precizări cu privire la zonele în care vom putea călători, începând de luni, fără a avea nevoie de declarație pe proprie răspundere.

Unde nu avem nevoie de declarație pe proprie răspundere?

Zona metopolitană înseamnă localităţile aflate pe o rază de 30 de kilometri faţă de principalul oraş.

Citește și:

COVID-19 a reapărut! Primul caz de coronavirus, într-un județ cu zero îmbolnăviri în ultimele două săptămâni. Care este starea pacientului

„Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localităţile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri faţă de principalul oraş (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).

Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul Bucureşti şi întreg teritoriul judeţului Ilfov”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Este valabilă declarația pe proprie răspundere scrisă de mână?

Potrivit autorităților, declarațiile pe proprie răspundere scrise de mână sunt valabile, dacă se respectă anumite condiții.

Citește și:

Declarația pe proprie răspundere, necesară pentru ieșirea din localitate, a fost deja modificată. Cum arată noua versiune

„Declaraţia pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localităţi poate fi scrisă şi de mână cu respectarea elementelor din formularul tip dat publicităţii.

În cazul în care o nouă deplasare respectă acelaşi traseu menţionat în declaraţia pe propria răspundere, atunci aceasta poate fi refolosită şi în alte zile, tăind cu o linie data precizată iniţial şi completând noua dată aferentă zilei în care are loc deplasarea”, au explicat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Anunț oficial: Amendă de până la 2.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție, în timpul stării de alertă. Când în...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri