Antena Căutare

Cum se va face distanțarea socială în metrou, autobuz sau tramvai. Număr limitat de persoane în mijloacele de transport și panouri separatoare

Din 15 mai, relaxarea măsurilor impuse vine cu o serie de noi reguli pe care românii vor fi obligați să le respecte. De exemplu, circulația în mijloacele de transport în comun se va face cu mai puţini oameni în tramvaie, autobuze, troleibuze sau metrou și cu panouri separatoare între șofer și pasageri.

Cum se va face distanțarea socială în metrou, autobuz sau tramvai. Număr limitat de persoane în mijloacele de transport și panouri separatoare Galerie
Distanțare socială în mijloacele de transport în comun | Hepta

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a explicat care vor fi restricţiile ce vor fi impuse atunci când vor fi reluate transporturile. Printre acestea, panouri separatoare între şofer şi pasageri în mijloacele de transport în comun, mai puţini oameni în tramvaie, autobuze sau troleibuze, distanţare în avion între grupuri de persoane.

Citește și: Raed Arafat, întrebat când vor putea merge românii în restaurante și baruri. Răspuns tranșant: "Riscăm să ne întoarcem la o situaţie mai gravă"

De asemenea, pentru vacanţe, ar trebui să ne informăm din timp despre regulile din ţara în care vrem să călătorim. Ar putea fi introduse şi certificatele de sănătate.

Mijloacele de transport în comun ar trebui să transporte mai puţini călători şi să îşi crească frecvenţa

”În autobuze sau autocare lucrurile sunt diferite, pentru ransportul în comun unde sunt mai multe uşi de acces, trebuie să se facă un flux şi trebuie făcută separarea, indicarea clară unde se aşează fiecare şi numărul acceptat în interiorul în funcţie de volumul şi capacitatea mijocului de transport. Poate să crească şi frecvenţa mijloacelor de transport pentru că dacă mergi cu mai puţini pasageri, ar trebui să ai mai multe autobuze la dispoziţie”, a declarat Vălean.

Cum se va face distanțarea socială în metrou, autobuz sau tramvai. Număr limitat de persoane în mijloacele de transport și panouri separatoare

*Autobuz în București; Foto: Hepta

Citește și: Nicu a murit de COVID-19, la Londra. Cu ultimele puteri, a trimis familiei, rămasă în România, PIN-urile cardurilor: „Nu mă mai întorc”

Măsuri de distanțare pentru călătoriile cu avionul

Cei care doresc să călătorească în alte ţări ar trebui să se informeze din timp, iar în avioane ar trebui impuse unele reguli de distanţare, mai spune Vălean.

”Îi încurajez pe toţi cei care vor să călătorească, să se informeze foarte bine care sunt condiţiile la destinaţie şi de asemenea, pe autorităţi, să pună la dispoziţia cetăţenilor aceste informaţii în timp real. Pentru avioane ne gândim, nu atât ca o regulă generală, rândul din mijloc liber, pentru că pot călători familii cu trei membri care călătoresc împreună, ne gândim la distanţarea între grupuri care călătoresc împreună. Apoi, în toate punctele unde se face o verificare de acte, chiar şi în magazinele din aeroporturi, să existe o separare între lucrători şi clienţi. De asemenea, separarea fluxurilor care vin şi care pleacă. Vom da recomandări cum să se procedeze, cum să fie protocoalele”, a declarat comisarul european.

Managerul de la Victor Babeș din Capitală, avertisment dur: "Trebuie să trăim cu frică! Grătarele sunt bune, dar ha... Preț record în plină pandemie! Cât costă un kilogram de roşii românești la început de sezon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x