Antena Căutare

Cum se va manifesta al doilea val de COVID-19 în România? Medicul Adrian Marinescu, veștile pe care le așteptam: „Ar trebui să se întâmple următoarea situaţie”

Fie că vorbim despre un al doilea „vârf” sau „val” de coronavirus, un lucru este cert. Nu vom scăpa prea curând de COVID-19. Medicul Adrian Marinescu, care a fost în prima linie a luptei împotriva pandemiei, informații noi

Cum se va manifesta al doilea val de COVID-19 în România? Medicul Adrian Marinescu, veștile pe care le așteptam: „Ar trebui să se întâmple următoarea situaţie”
Cum se va manifesta al doilea val de COVID-19 în România? | Profimedia

Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase Institutul Matei Balş din Bucureşti, a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus în următoarele luni.

Specialistul a venit cu prima veste bună: numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronvirus prezintă o evoluție „rezonabilă”, în contextul relaxării restricțiilor.

Întrebat despre al doilea val de COVID-19, medicul s-a declarat optimist, fiind convins că va fi mai ușor, cu o singură condiție: dacă românii respectă măsurile de igienă și distanțarea socială.

Citește și:

Când vom auzi ultima oară de „pandemia de coronavirus”? Ziua cu „0 cazuri noi”, anunțată de specialiști

Se poate lua COVID-19 de pe suprafețe?

„Ultimele date pe care le avem spun că, în general, transmiterea prin intermediul suprafeţelor e redusă. Riscul de transmitere e foarte mic, ar trebui să se întâmple următoarea situaţie: să fie cineva care a tuşit sau a strănutat pe o anumită suprafaţă, noi venim imediat după, atingem suprafaţa, ducem mâna la gură şi la nas.

Dacă însă respectăm regulile de igienă şi mâinile sunt întotdeauna curate, practic riscul de a transmite prin atingerea unei suprafeţe este extrem de mic”, a declarat medicul, la TVR.

Citește și:

„Îmi oferea 30 de milioane să spun că soțul a murit de coronavirus” Familia „decesului 1.027”, mituită de autorități?! Acuzații halucinante la Botoșani

Măsurile luate acum determină intensitatea valului doi de COVID-19

Medicul a subliniat faptul că toate măsurile de protecție pe care le luăm în aceste zile vor avea un impact major asupra gravității unui viitor val al pandemiei.

„Măsurile pe care le luăm acum ar putea să ducă la o intensitatea extrem de redusă pentru al doilea val”, a spus Marinescu.

Citește și:

Opt teste! N-are simptome! S-a tratat singur cu Paracetamol și Vitamina C: „Stau internat, așteptând să mă negativez”

Medicul spune că e nevoie de măsuri atent respectate de prevenţie în centrele pentru bătrâni:

„Dacă vorbim despre căminele de îngrijire pentru persoane în vârstă - întotdeauna au fost persoane vulnerabile şi riscul în privinţa bolilor infecţioase a existat şi înainte de criza COVID-19. [...] Aceste cazuri se pot oricând repeta şi trebuie să fim extrem de atenţi, vorbind de măsuri de prevenţie”, a adăugat specialistul.

Aceasta este temperatura la care coronavirusul se răspândește cel mai repede. Peste jumătate din cazurile de COVID au su... Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi spune că decesul asistentei medicale din Botoşani ar fi survenit pe fondul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x