Antena Căutare

Cum se vor face orele de educație fizică, în noul an școlar. Ce se va întâmpla cu sportul, la iarnă, și cum vor arăta pauzele elevilor 

La orele de educație fizică, în noul an școlar, se vor putea desfășura doar jocuri sportive ce permit distanțarea fizică, exclusiv în aer liber, în primă fază.

Cum se vor face orele de educație fizică, în noul an școlar. Ce se va întâmpla cu sportul, la iarnă, și cum vor arăta pauzele elevilor 
Cum se vor face orele de educație fizică, în noul an școlar. Ce se va întâmpla cu sportul, la iarnă, și cum vor arăta pauzele elevilor | profimediaimages.ro

Astfel, potrivit ghidului cu măsuri sanitare publicat de Ministerul Sănătății, orele de educație fizică efectuate în sala de sport trebuie limitate la activități sportive ce nu presupun efort mediu/intens cu asigurarea obligatorie a distanței fizice de minimum 1,5 metri, situație în care portul măștii nu este indicat.

În plus, pentru desfășurarea orelor de educație fizică, elevii vor fi instruiți ca pe tot parcursul activității să nu își atingă fața, gura, ochii, nasul cu mâinile neigienizate.

La începerea și finalul orelor de educație fizică, toți elevii trebuie să efectueze igiena mâinilor cu un dezinfectant pe bază de alcool.

Se va efectua curățenia, dezinfecția cu soluții avizate și aerisirea sălii de sport după fiecare grupă de elevi.

Jocul de fotbal dispare, la fel și orice alt joc cu aceeași minge: „nu vor fi utilizate echipamente sportive care să fie manevrate de toți elevii (sau manevrarea va fi efectuată doar de un adult)”.

Există în ghid și o frază ce anulează recomandările de mai sus, înlocuindu-le cu „dezinfectare adaptată”: „în caz contrar, va fi asigurată în mod regulat o dezinfectare adaptată”, potrivit libertatea.ro.

Iohannis, despre obligația părinților de a semna o declarație, înainte de a-și trimite copiii la școală. „Trebuie să își asume răspunderea”

„Pentru că timpul o permite, orele de sport se vor desfășura afară, unde riscul epidemiologic este mai scăzut. Apoi ne vom adapta la condițiile de frig și în sălile de sport. Aici se va lucra individual cu elevii”, a precizat, miercuri, la Digi 24, ministrul sportului, Ionuț Stroe.

Cum vor arăta pauzele elevilor, în noul an școlar

În pauze, elevii vor fi supravegheați de către cadrele didactice, pentru păstrarea distanțării fizice.

Elevii vor fi instruiți să nu interacționeze fizic (nu se vor îmbrățișa, nu își vor atinge reciproc mâinile și nu vor sta aproape unul de celălalt) și nu vor fi practicate jocuri de contact sau cu mingea, nici activități care implică schimbul de obiecte.

Vor fi evitate de asemenea structurile de joc ale căror suprafețe de contact nu pot fi dezinfectate.

MAE, anunț de ultimă oră pentru românii care se pregătesc să iasă din țară. Ce se întâmplă cu vacanțele în străinătate, ... Vârsta de pensionare, scăzută cu doi ani pentru românii care locuiesc în aceste zone. Lista orașelor în care se iese mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x