„Atunci când un elev acuză simptome trebuie trimis la medic pentru a verifica care este problema. În situația unei epidemii, cu atât mai mult. Este însă foarte clar că școala nu va începe ca de obicei, când lumea se aduna în curtea școlii. Nu se vor aduna. Școala totuși trebuie să înceapă, pentru că este inadmisibil să avem o generație pierdută. Copiii trebuie să meargă la școală, să învețe, să se întâlnească cu ați copii de vârsta lor. Este nevoie de regulamente, ordine, proceduri – speciale pentru contextul epidemiei.
Există proiecte de regulamente, ele se discută și într-un timp foarte scurt vor fi aprobate și făcute publice. Măsurile nu sunt complicate. Regulile de bază sunt aceleași – masca, distanța, igiena. Restul sunt chestiuni de specialitate – ce se face când un elev este bolnav, ce se face când în școală apar cazuri de boală, care școală se închide și care nu… ”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă.
Klaus Iohannis, despre părinții care nu vor să semneze declarația pe proprie răspundere, înainte de a-și trimite copiii la școală
Președintele României a declarat și ce le-ar transmite părinților care nu vor să semneze declarația pe proprie răspundere, înainte de a-și trimite copiii la școală.
„În primul rând, cred că nu trebuie să ne formalizăm prea tare, dar în toți anii în care am fost la catedră am constatat la toți părinții o constatare corectă față de sănătatea copiilor. Evident că în situația de epidemie, părinții vor urmări starea de sănătate a copiilor. Și sigur că au partea lor de răspundere.
Dacă nu sunt sănătoși, să îi țină acasă, să consulte medicul de familie. Fiecare trebuie să își asume rolul și răspunderea ce îi revine – și părinții, și școala, și autoritățile locale”, a spus Klaus Iohannis.
În timpul conferinței de presă pe care a susținut-o, președintele României a primit și o întrebare ce i s-a părut „tendențioasă”. Detalii, AICI!