Cum se vor ține slujbele la biserici, după 15 mai! Ce va fi obligatoriu pentru credincioși! Klaus Iohannis: „Va fi obligatoriu!”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că slujbele religioase se vor ține, după data de 15 mai, când România va intra în stare de alertă, exclusiv în aer liber, adică în exteriorul bisericilor. Credincioșii vor trebui să respecte unele reguli.

Cum se vor ține slujbele la biserici, după 15 mai! Ce va fi obligatoriu pentru credincioși! Klaus Iohannis: „Va fi obligatoriu!”

„O temă pe care eu o consider foarte importantă și știu că sunt mulți români care consideră această chestiune foarte importantă – bisericile. Serviciile religioase cu credincioși vor fi reluate în condiții speciale și anume, în prima fază, în curtea bisericii sau în fața bisericii, deci în exterior.

Credincioșii vor purta obligatoriu mască și vor păstra obligatoriu distanța de un metru și jumătate”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că, după o primă etapă, aceste condiții vor fi rediscutate.

Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră! Ce se schimbă, după 15 mai! În ce condiții scăpăm de declarație! Ce devine obligatoriu, cum se va circula în afara localităților și ce se redeschide!

„În a doua și în a treia etapă, aceste condiții vor fi evident rediscutate. Însă, noi considerăm că este important să facem un prim pas și să facem iarăși posibile serviciile religioase cu credincioși. Repet – în această primă etapă – doar în aer liber”, a precizat șeful statului.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri