Antena Căutare

Klaus Iohannis, despre ce se va schimba, după 15 mai! În ce condiții vom scăpa de declarații! Ce va deveni obligatoriu, cum se va circula în afara localităților și ce se va redeschide!

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații, marți, la Palatul Cotroceni, explicând o serie de schimbări ce vor intra în vigoare pentru români, după data de 15 mai, când România va trece de la stare de urgență la stare de alertă.

Klaus Iohannis, despre ce se va schimba, după 15 mai! În ce condiții vom scăpa de declarații! Ce va deveni obligatoriu, cum se va circula în afara localităților și ce se va redeschide!
Klaus Iohannis

„Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem forate rapid de numărul de 1.000 victime ale acestei epidemii. În continuare avem în fiecare zi sute de cazuri noi. Totuși, se apropie data administrativă de 15 mai, când se termină starea de urgență și vom intra într-o altă formă de organizare tipică pentru situații de epidemie – starea de alertă”, a spus președintele, la începutul declarației de presă.

Klaus Iohannis: Ce devine obligatoriu din 15 mai

Președintele Klaus Iohannis a declarat că primul lucru ce devine obligatoriu este purtarea mpștii de protecție, atunci când ne găsim în spații interioare – la magazin sau la cumpărături ori când mergem cu transportul public în comun.

În plus, potrivit președintelui, igiena mâinilor devine obligatorie. Klaus Iohannis le-a recomandat românilor să se spele cât mai des pe mâini.

Când îți poți da jos masca de protecție și care este cel mai bun dezinfectant împotriva COVID-19! Alexandru Rafila, semnal de alarmă! „Am văzut la mulți această greșeală!”

Klaus Iohannis: Ce se redeschide, după 15 mai

Președintele a mai anunțat că, din 15 mai, se redeschide parțial comerțul – se pot redeschide din 15 mai magazinele ce au acces direct din exterior.

De asemenea, din 15 mai se redeschid saloanele de îngrijire personală și muzeele.

„Recomandăm redeschiderea parcurilor pentru accesul publicului, din 15 mai”, a precizat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: La ce se renunță, după 15 mai. Ce se întâmplă cu declarațiile pe proprie răspundere

Klaus Iohannis a mai spus că, după 15 mai, se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația unei declarații atunci când ne deplasăm în interiorul localității.

„Totuși, în interesul nostru și al celor pe care vrem să îi protejăm – nu trebuie să exagerăm cu deplasările”, a precizat președintele.

„Nu faceți această greșeală, cu masca de protecție! Mi-a distrus fața!”. O asistentă medicală, avertisment pentru toată lumea! FOTO

Șeful statului a adăugat că, în primă etapă, este interzisă deplasarea în afara localității, după 15 mai, cu unele excepții „naturale”, „de exemplu cine merge la serviciu, pentru muncile agricole, pentru sporturi individuale, ca mersul cu bicicleta”.

Totuși, când ieșim din localitate este în continuare nevoie de o declarație, mai puțin în zonele metropolitane.

„Pentru deplasări în zone metropolitane, nu va fi nevoie de o declarație, dar dacă mergeți, de exemplu, din București, într-un oraș din provincie, pentru a rezolva o problemă ce se încadrează între excepții, aveți nevoie de o declarație scrisă”, a spus Klaus Iohannis.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Tăriceanu anunţă că specialiştii ALDE, PSD şi Pro România au conceput un proiect de lege privind anularea amenzilor date... Proiectul de lege privind starea de alertă a trecut de Senat, cu modificări majore! Dancă: „Este un fapt extrem de grav”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x