Cum te poți angaja în Armată! Numai un soldat are 1.900 de lei salariu, la care se adaugă norma de hrană (1.000 de lei) și vouchere de vacanță. 6.400 de LOCURI

Ministerul Apărării Naționale va scoate în următoarea perioadă 6.400 de posturi scoase la concurs. Cei interesați de angajări în Armată trebuie să știe că se vor încadra soldați, subofițeri, maiștri militari, ofițeri, dar și 400 de medici și 50 de psihologi.

Ministerul Apărării Naționale va scoate în următoarea perioadă 6.400 de posturi scoase la concurs. Cei interesați de angajări în Armată trebuie să știe că se vor încadra soldați, subofițeri, maiștri militari, ofițeri, dar și 400 de medici și 50 de psihologi.

Cei care sunt interesați de angajări în Armată trebuie să ceară informații de la centrele regionale de recrutare. Aici se va întocmi un dosar de recrutare și se va face vizita medicală. Printre altele, la dosar se pun copii ale actelor de identitate și de studii sau cazierul judiciar.

Se vor face angajări în Armată după mai multe etape de selecție

Unul dintre examene va fi cu privire la aptitudinile în domeniul militar ale candidatului. Astfel, se va face o examinare psihologică, apoi vor fi probe fizice, care constau în parcurgerea, într-un timp determinat, a unui traseu utilitar-aplicativ și o probă de rezistență pe distanțe de 1.000 sau 2.000 de metri, în funcție de postul pentru care optează candidatul.

După aceste probe eliminatorii urmează un interviu de evaluare, care urmărește capacitatea de exprimare și motivație. Toate probele sunt notate cu „admis” și „respins”.

Angajări în Armată. Ce salarii sunt acum

Pentru soldați, durata selecției va fi de 24 de ore și 48 de ore pentru ofițeri, maiștri militari sau subofițeri. Cei care au fost declarați admiși vor fi repartizați și vor urma un program de pregătire timp de maxim 5 luni, într-un centru de instruire.

În Armată, salariile sunt mai mari, în medie, cu aproximativ 20%, față de 2016. Un soldat profesionist a câștigat în luna ianuarie 1.857 de lei. Un subofiţer a câştigat, în luna ianuarie 2018, 2.440 lei, iar un locotenent–colonel a încasat 3.868 lei.

La aceste venituri se adaugă și norma de hrană, care este de aproximativ 1.000 de lei pe lună. De asemenea, de anul acesta, se vor acorda și vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei de persoană.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri