Antena Căutare

Cum vor începe școlile de luni. Ministerul Educației a publicat lista cu scenariul în care se încadrează fiecare localitate

Elevii au aflat cum vor merge la școală începând de luni, 8 februarie. Ministerul Educației a publicat lista cu scenariul în care se încadrează fiecare localitate în parte.

Colaj cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și o elevă alături d eo profesoară, purtând mască
Ministerul Educației a publicat lista cu scenariile potrivit cărora vor funcționa școlile din fiecare localitate | Shutterstock & Hepta

Ministerul Educației a publicat lista cu scenariile potrivit cărora vor funcționa școlile, în contextul incidenței de infectare cu noul coronavirus a fiecărei localități în parte.

Așadar, fiecare localitate va funcționa potirvit regulilor a trei scenarii, stabilite de incidența de infectare în fiecare localitate în parte.

Sorin Cîmpeanu, ministerul Educației, a explicat că lista publicată cuprinde 3.181 unități administrativ-teritoriale (UAT), cu scenariul în care se încadrează fiecare. 149 de localitati sunt în scenariul roșu, 903 localitati în galben, 3.181 în verde. 24 dintre școlile din scenariul roșu nu se se vor redeschide, iar elevii vor face cursuri exclusiv online, pentru că au rata peste 6 la mia de locuitori.

Care sunt localitățile în care elevii vor face cursuri exclusiv online

Cele 24 de localități în care școlile nu se redeschid sunt:

Mogoș din Alba, Brazii din Arad, Sinteu din Bihor, Oraș Flămani și Havirna din județul Botoșani, Ramna din Caraș-Severin, Sânmartin și Mociu din Cluj, Văleni-Dâmbovița, din județul Dâmbovița, Vâlișoara și Oraș Geoagiu din județul Hunedoara, Popricani din Iași, Jilava din Ilfov, Gărdani și Bogdan Vodă din Maramureș, Bâla din Mureș, Șag, Parța, Moșnița Nouă, Dumbrăvița, Ghiroda, Oraș Recaș, din județul Timiș, Oraș Bălcești și Măciuca din Vâlcea.

Citește și: Școlile se redeschid din 8 februarie. Care sunt regulile pe care elevii, părinții și instituțiile trebuie să le respecte

Poți consulta lista cu scenariile fiecărei localități pe Edu.ro.

În ce scenariu se încadrează Capitala

București se încadrează în scenariul galben, ceea ce înseamnă că incidența de infectare este de sub 3 la mia de locuitori, iar elevii care vor merge la școală vor fi cei din clasele primare și din clasele terminale - VIII, XII, XIII. De asemenea, preșcolarii din București vor merge la grădiniță.

Citește și: Ce se întâmplă din 8 februarie 2021 cu elevii care stăteau câte doi în bancă. Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a făcut anunțul

Ce presuspun scenariile de funcționare a școlilor

Școlile care se află în localități în care incidența de infectare cu noul coronavirus se află sub 1 la mia de locuitori sunt în scenariul verde. Aici toate școlile se redeschid fizic, iar toți elevii merg la școală.

Școlile care se află în localități în care incidența de infectare cu noul coronavirus se află sub 3 la mia de locuitori se încadrează în scenariul galben. Aici preșcolarii merg la grădiniță. De asemenea, elevii din ciclul primar, clasele I-IV și cei din clasele terminale - VIII, XII, XIII merg la școală în format fizic, în timp ce ceilalți rămân în online.

Școlile care se află în localități în care incidența de infectare cu noul coronavirus depășește 3 la mia de locuitori sunt în scenariul roșu. Aici preșcolarii merg la grădiniță și elevii din clasele primare merg la școală, însă elevii din clasele gimnaziale și de liceu revin la învățământul online.

Citește și: Ce îi așteaptă pe elevi din semestrul II, an școlar 2020-2021

„Insistăm pe respectarea următoarelor reguli: distanțarea fizică e extrem de importantă, maximum posibil, minim 1 metru pentru a nu ajunge în situații absurde de blocaj. Mizăm pe capacitatea organizatorică a fiecărui director de școală că va asigura distanțarea maxim posibilă în condițiile date. Scăzând acele categorii de elevi exceptate din perspectiva prezenței fizice aglomerația din sălile de clasă nu va fi chiar atât de mare cum se prezintă la nivel teoretic”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Ce joburi au căutat specialiștii și managerii în luna ianuarie pe ejobs. Domeniul cu peste 300.000 de aplicări... Primele reacții adverse grave după vaccinarea anti-coronavirus. Cum s-au manifestat și cât au durat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x