Antena Căutare

Cum vor primi Lumina Sfântă, credincioșii. Ce trebuie să știe enoriașii

Mai sunt câteva ore până la slujba de Înviere, momentul care scotea din case milioane de credincioşi. Anul acesta, în biserici vor fi doar preoţii, însă lumina sfântă le va fi adusă acasă.

Lumina va fi împărțită anul acesta de către voluntari, dar și de către preoți, după un program stabilit de fiecare parohie în parte.

Sunt deja parohii unde a început deja distribuirea acestei Lumini Sfinte.Mai mulți reprezentanți ai diferitelor parohoi au ajus de dimineața la Mitropolia Moldovei și Bucovinei din Iași, pentru a lua lumină. Această lumină se află în Sfântul Altar, dar a fos adusă de la Ierusalim anul trecut.

În alte parohii distribuirea Luminii se va face pe parcursul zilei, sau diseară de la ora 20.00, ori după miezul nopții.

Bătaie pe o stradă, în plină pandemie de coronavirus. Zeci de oameni implicați

Multe parohii vor face acest lucru, începând de mâine de la ora 06.00 și până la ora 12.00.

În această seară Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în jurul orei 22.00, iar la miezul nopții se va ține o slujbă, afară în fața Catedralei, însă fără oameni.

Cei care duc lumina în casele oamenilor sunt obligați să poarte mănuși și măști de protecție. Nu se umblă în grupuri de persoane, pentru a se păstra distanțarea socială.

Urmăriți toată știrea prezentată la Observator, accesând cipul video de mai sus.

Corul Madrigal, își mută concertul de Paște de la Ateneu, în mediul online... Klaus Iohannis, mesaj de Paște ! Ce le-a transmis românilor, în Sâmbăta Mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x