Antena Căutare

Cutremur de 4,2 în România, în această dimineață, la 10:39. Seismul a avut o magnitudine foarte mare. Unde s-a resimțit

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță un cutremur cu magnitudine însemnată sâmbătă, la ora 10:39, la o adâncime de 5 km.

imagine cu inregistrarea cutremurului de sambata dimineata in romania Galerie
Ccutremur de 4,2 în România, în acestă dimineață, la 10:39, în Transilvania și Hunedoara | shutterstock

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 5 km şi a fost resimţit în mai multe orașe din țară, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 a avut loc sâmbătă, la ora 10:39, la adâncimea de 5 km, în zona Transilvania și Hunedoara

În ziua de 16.07.2022, 10:39:24 (ora României), s-a produs în TRANSILVANIA, HUNEDOARA un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.2, la adâncimea de 5 km. Cutremurul a avut INTENSITATE III.

Cutremurul s-a produs la 86km SV de Sibiu, 121km N de Craiova, 137km NV de Pitesti, 161km S de Cluj-Napoca, 165km E de Timisoara, 177km SE de Arad, 186km V de Brasov, 216km SE de Oradea, 221km V de Ploiesti, 227km E de Belgrade.

Citește și: A fost cutremur în România în acestă dimineață! Ce magnitudine a avut seismul, care s-a resimțit în mai multe orașe

În România s-au mai produs 33 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,4 pe Richter de la începutul anului 2022.

Ce prevestesc seismele repetate

Experții trag un semnal de alarmă în ceea ce privește frecvența cutremurelor, dar și intensitatea scăzută a acestora. Ce prevestesc cutremurele mici și dese? Experții susțin că o serie de cutremure minore pot prevesti un seism devastator. Această serie de cutremure mici nu are capacitatea să elibereze energiile de sub pământ care ar putea să erupă într-o zi.

Cutremurele sunt generate de mișcarea plăcilor tectonice, iar atunci când se manifestă cu violență, cutremurele se pot transforma în catastrofe, afectând sau chiar distrugând orașe întregi porovocând moartea a mii de oameni.

Citește și: Au fost două cutremure în România, luni dimineaţă. Ce magnitudine au avut seismele, care s-au simţit în mai multe oraşe.

Cutremurele de intensitate mică, așa-numitele seisme "tăcute", dureaza zile, săptămâni sau chiar luni de zile, până când eliberează întreaga energie fiind infofensive, în vreme ce cutremurele majore nu țin mai mult de câteva zeci de secunde și rar depășesc un minut, dar produc dezastre inimaginabile.

Recensământ 2022. Perioada de colectare a datelor a fost prelungită. Ce amendă primesc persoanele care nu vor fi recenza... Rezultate Loto 17 iulie 2022. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x