Antena Căutare

Cutremur de 5 grade pe scara Richter în România. Seismul s-a simțit în toată țara, inclusiv în București

Un cutremur cu magnitudinea 5 s-a produs sâmbătă, la ora locală 1:04, în zona seismică Vrancea, judeţul Galaţi, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur de 5 grade pe scara Richter în România. Seismul s-a simțit în toată țara, inclusiv în București
Cutremur mare în România, în noaptea de 24 spre 25 aprilie 2020

Seismul a avut loc la o adâncime de 23 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 66 km nord-vest de Galaţi, 79 km nord-vest de Brăila, 87 sud-est Bacău şi 142 km sud de Iaşi.

”În ziua de 25.04.2020, la ora 01:04:18 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, GALAŢI un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.0, la adâncimea de 23 de km”. a anunţat Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Citește și:

Starea de urgență nu va fi prelungită în România. Raed Arafat, noi precizări: ”Relaxarea măsurilor va fi făcută gradual!”

Reacția directorului INFP, după cutremurul de magnitudine 5 pe Richter

"Deocamdată nu au fost replici. Nici o replică mai mică nu a fost, cu magnitudine de două grade, să zicem. Dar au mai fost în zona respectivă cutremure de suprafaţă şi nu au produs replici. Intensitatea în epicentru a fost de 5-6 grade Mercali iar cutremurul s-a simţit cu aceeaşi intensitate pe o rază de 30 de kilometri faţă de epicentru şi a scăzut în intensitate cu cât distanţa s-a mărit faţă de epicentru", a declarat Constantin Ionescu, sâmbătă dimineaţa, la Antena 3.

Pandemia de coronavirus, prezisă încă de acum 15 ani. Un senator din SUA a anticipat dezastrul: ”Am fost cumplit de nepr... Imagini din timpul cutremurului de magnitudine 5 pe Richter, de azi-noapte, din România - VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x