Antena Căutare

Starea de urgență nu va fi prelungită în România. Raed Arafat, noi precizări: ”Relaxarea măsurilor va fi făcută gradual!”

Starea de urgență în România nu va fi prelungită având în vedere cum evoluează situația, atrage atenția Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății. De asemenea, el susține că măsurile vor fi relaxate după 15 mai, dar gradual. 

Starea de urgență nu va fi prelungită în România. Raed Arafat, noi precizări: ”Relaxarea măsurilor va fi făcută gradual!”
Starea de urgență nu va fi prelungită în România. Raed Arafat, noi precizări: ”Relaxarea măsurilor va fi făcută gradual!”

Potrivit acestuia, relaxarea măsurilor după data de 15 mai va consta în eliminarea restricțiilor de circulație.

”Măsurile anunțate sunt măsuri graduale, care vor fi luate începând cu 15 mai. Vor fi luate mai întâi, de exemplu, pe parte individuală. Există posibilitatea unor acțiuni fără să fie un impact major pe partea sănătății publice.

Îmbulzeală la aghiasmă în plină pandemie. Zeci de credincioși s-au călcat în picioare pentru apa sfințită, la Năvodari

Există grupuri de lucru, echipe de lucru care analizează în permanență ceea ce trebuie făcut.

Referitor la data de 15 mai, am ales-o raportându-ne și la faptul că atunci se încheie starea de urgență. La modul în care evoluează acum, nu văd această situație (prelungirea stării de urgență). Noi suntem stabili, există o creștere stabilă, există o stabilitate în ceea ce privește evoluția cazurilor zilnice.”, a declarat Raed Arafat în cadrul unui interviu la Europa FM.

De asemenea, acesta nu exclude venirea unui al doilea val de coronavirus: ”Avem conexiuni la OMS care ne dau informații despre alte țări, România nu va ieși din context. Noi am luat măsuri cu mult înainte față de alții.

Ultimă oră! Alte 15 persoane au murit din cauza coronavirusului, între care o femeie de 36 de ani. Bilanțul deceselor a urcat la 567

Asta nu înseamnă că în valul doi scăpăm noi, pentru că există și această ipoteză, să vină un al doilea val epidemic.”, a mai precizat secretarul de stat.

321 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore, în România

Până astăzi, 24 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.417 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.817 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 567 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 321 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Un medic din Suceava s-a tratat singur de coronavirus, dar și pe alți 400 de pacienți: ”Virusul evoluează în oraș încă din luna ianuarie!”

La ATI, în acest moment, sunt internați 241 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.251 de persoane. Alte 27.410 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 121.602 de teste.

Un medic din Suceava s-a tratat singur de coronavirus, dar și pe alți 400 de pacienți: ”Virusul evoluează în oraș încă d... Directorul Maternităţii Bega din Timişoara: Niciun cadru medical nu a fost infectat cu Covid-19, nici chiar înainte să d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x