Imagini din timpul cutremurului de magnitudine 5 pe Richter, de azi-noapte, din România - VIDEO

Un cutremur cu magnitudine 5 s-a produs sâmbătă noaptea, în zona seismică Vrancea. Seismul a fost înregistrat la ora 01:04:18, ora României și este cel mai puternic de la începutul acestui an. Mai multe imagini au fost surprinse în timpul producerii cutremurului din noaptea de vineri spre sâmbătă.

”În ziua de 25.04.2020, la ora 01:04:18 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, GALAŢI un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.0, la adâncimea de 23 de km”. a anunţat Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Camerele de supraveghere au surprins imagini din timpul seismului de 5 pe Richter, produs în România, în noaptea de 24 spre 25 aprilie 2020, imagini făcute publice de Antena 3.

Citește și: Pandemia de coronavirus, prezisă încă de acum 15 ani

Cutremurul de 5 pe Richter a fost resimțit și în Bulgaria și Ucraina

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 66 km NV de Galati, 79 km NV de Brăila, 87 km SE de Bacău, 142 km S de Iaşi, 147 km E de Braşov, 154 km NE de Ploieşti, 163 km SV de Chişinău, 194km NE de Bucureşti, 195km SV de Tiraspol, 210 km NV de Constanţa.

Prima reacție a directorului INFP după cutremurul de vineri noaptea

"Deocamdată nu au fost replici. Nici o replică mai mică nu a fost, cu magnitudine de două grade, să zicem. Dar au mai fost în zona respectivă cutremure de suprafaţă şi nu au produs replici. Intensitatea în epicentru a fost de 5-6 grade Mercali iar cutremurul s-a simţit cu aceeaşi intensitate pe o rază de 30 de kilometri faţă de epicentru şi a scăzut în intensitate cu cât distanţa s-a mărit faţă de epicentru", a declarat Constantin Ionescu, sâmbătă dimineaţa, la Antena 3.

"Nu trebuie să ne îngrijorăm că acest cutremur precedează un cutremur mai mare. Nu există o activitate ridicată", a mai afirmat Constantin Ionescu.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri