În urmă cu 15 ani, Bill Frist a cerut autorităților să ia măsuri pentru a preveni o pandemie. Averismentele lui, însă, n-au fost ascultate.
Întrebat cum a anticipat această pandemie și de ce nu s-a făcut mai mult la vremea respectivă, Bill Frist a spus că a studiat aceste virusuri timp de 15 ani și a analizat modul în care ele pot fi înfrânte.
„Aceste virusuri sunt complicate, suferă mutații, se transmit cu repeziciune. Faptul că oamenii pot călători mai mult în jurul lumii, faptul că urbanizarea s-a extins era inevitabil ca aceste virusuri să își facă apariția.Am fost cumplit de nepregătiți în acel moment în urmă cu 15 ani și suntem nepregătiți și astăzi”, declară el, potrivit Antena 3.
„De ce nu am acționat? Asta cere o gândire pe termen lung. Este inevitabil, ne vom confrunta și pe viitor cu pandemii dacă nu facem ceva măreț, curajos. (...)
Trebuie să rezolvăm situația cu care ne confruntăm, dar în același timp nu putem pierde din vedere faptul că trebuie să investim acum pentru viitoarea pandemie cu care ne vom confrunta”, a declarat senatorul Bill Frist.
Mai mult de 50.000 de morţi în Statele Unite, cel mai grav bilanţ din lume
Statele Unite au înregistrat vineri 50.031 de decese din cauza coronavirusului, cel mai grav bilanţ înregistrat în lume, potrivit Univeristăţii Johns Hopkins, citată de AFP.
Ţara a raportat mai mult de 870.000 de persoane afectate de virus.
Între miercuri seară şi joi seară, Statele Unite au înregistrat 3.176 de decese, cel mai grav bilanţ zilnic.
În ciuda bilanţurilor alarmante, mai multe state americane - precum Texasul, Vermont sau Georgia - au decis să înceapă o ieşire din izolare, autorizând redeschiderea unor afaceri.