Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

De ce 37,3 grade? Alexandru Rafila a explicat cum a fost ales pragul și de ce este necesară verificarea temperaturii

37,3 - cel mai urât număr de români, în ultimele zile. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mndială a Sănătății, a elucidat misterul! De ce a fost ales acest prag?

De ce 37,3 grade? Alexandru Rafila a explicat cum a fost ales pragul și de ce este necesară verificarea temperaturii

Hepta, Profimedia

De ce suntem obligați să ne lăsam verificați înainte de intrarea în magazine sau instituții publice? De ce s-a ales tocmai pragul de 37,3? Ce înseamnă o valoare mai mare? Alexandru Rafila a încercat să răspundă tuturor nelămuririlor românilor.

„Temperatura corporală este în mod normal până la 37 de grade Celsius. Între 37 și 38 de grade considerăm o stare de subfebrilitate. Febra propriu-zisă este după temperatura de 38 de grade Celsius”, a explicat doctorul.

Citește și:

Tot animalele ne scapă de Covid! Două studii importante, o descoperire uriașă: Ce se întâmplă în organism, în cazul reinfectării

Întrebat cum s-a ajuns la valoarea de 37,3 grade, Rafila a răspuns:

„Pentru că aceste dispozitive care măsoară temperatura de la distanță au o marjă de eroare de +/- 0,2 grade Celsius, așa este la majoritatea dintre ele. Astfel, această marjă de eroare este impusă în măsurarea temperaturii.

Citește și:

Raed Arafat tună și fulgeră! Secretarul de stat anunță măsuri draconice: „Refuzul înseamnă amendă!”

Deci, practic, de la 37,3 grade Celsius, o persoană nu are legătură neapărat cu infecția coronavirus, dar este identificată că are o stare de subfebrilitate care ar putea fi asociată cu această boală. Dacă, în mod evident, nu este vorba de o infecție respiratorie, e o altă problemă, nu cred că o să fie vreo reținere din a primi în diverse spații aceste persoane”, a mai spus Alexandru Rafila.

Recomandari