Antena Căutare

De ce a refuzat mama Luizei Melencu să-i fie recoltate probe biologice și de ADN: ”Specialiștii FBI sunt pe mână cu...”

Monica Melencu, mama Luizei Melencu, tânăra de 19 ani care a dispărut de acasă în luna aprilie, a refuzat să dea probe biologice și de ADN la Institutul de Criminalistică, iar acum s-au aflat motivele pentru care femeia a luat acestă decizie. 

Monica Melencu, mama Luizei Melencu, tânăra de 19 ani care a dispărut de acasă în luna aprilie, a refuzat să dea probe biologice și de ADN la Institutul de Criminalistică, iar acum s-au aflat motivele pentru care femeia a luat acestă decizie.

Mătușa Luizei Melencu a fost cea care a dezvăluit motivele pentru care mama tinerei a refuzat să dea probele respective. Mai exact, aceasta le-a declarat jurnaliștilor că familia ei nu are încredere în analiza ADN pe care o vor face specialiștii FBI. De ce? “Pentru că sunt pe mână cu cei de la Deveselu.”

În cursul zilei de astăzi, însă, Monica Melencu a ajuns la Institutul Național de Criminalistică, iar ulterior a afirmat că probele i-au fost recoltate împotriva voinței ei.

Citește și: Telefonul Luizei Melencu se află la unul din băieții lui Dincă?! Familia Luizei a primit din nou un mesaj

"Dânsa a fost de acord, a venit să respecte hotărârea judecătorească. Deci dânsa nu s-a supus şi că a înţeles cu ce se întâmplă. A venit şi s-a supus unei hotărâri judecătoreşti, bună, proastă, cum o fi, o atacăm. S-a supus acestei hotărâri judecătoreşti, dar a avut această pretenţie şi şeful laboratorului de criminalistică a început să-i explice doamnei, cu o hârtie, cu nişte scheme, ce înseamnă ADN, ce vor să-i facă, exact cum toată ţara a spus. În momentul în care şeful laboratorului a început să dea amănunte despre ADN, ce înseamnă, că probele se iau separat, domnul comisar Ciobanu a spus că dânsul dirijează ancheta, cu toate că era în laboratorului şefului de laborator, nu l-a mai lăsat , l-a repezit, i-a interzis să mai vorbească geneticianului şi a spus «vă iau cu forţa, nu mai vă dă nimeni nicio explicaţie»", a declarat şi avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, conform Mediafax.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că la sediul IGPR s-a prezentat Monica Melencu, pentru a-i fi prelevate probe biologice.

Citește și: „Luiza este vie!”. Monica Melencu, decizie de ultimă oră! Cu cine a cerut să vorbească despre dispariția fiicei ei

"Facem precizarea ca aceasta este o măsură procedurală dispusă in cadrul anchetei penale coordonate de procurori din cadrul Diicot.Totodată, vă reamintim că specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică recoltează probele biologice de la persoane sau ADN, prin metode neinvazive, respectiv, periajul mucoasei bucale, numai in conformitate cu Legea 76 din 2008 si HG 25/2011 privind normele de aplicare a legii respective. Recoltarea se face în baza unei ordonanţe de recoltare, după completarea unei fişe cu datele personale ale persoanei de la care se preleveaza şi cu consimtamantul acesteia. Prelevarea probelor biologice se realizează utilizând truse de recoltare, standardizate, recunoscute internaţional.Specialistii din cadrul INC (Serviciul de Analize Genetice Judiciare) i au adus la cunostinta partii civile si avocatului ales procedura de prelevare efectuata si diferenta dintre metodele de stabilire a profilului genetic autozomal (cromozomial) si respectiv profil genetic mitocondrial", potrivit sursei citate.

Poliţia Capitalei are un suspect în cazul celor două femei agresate pe stradă... Incendiu puternic în centrul Capitalei. Circulație îngreunată pe Splaiul Unirii din cauza fumului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x