Antena Căutare

De ce este bine să porți ceva roșu de Revelion 2023. Superstiția de care trebuie să ții cont în noaptea dintre ani

În noaptea de Revelion oamenii respectă mai multe tradiții și superstiții. Una dintre cele mai cunoscute tradiții este portul unui obiect roșu. Iată de ce este bine să purtăm ceva roșu în noaptea dintre ani.

Colaj cu oamnei de Revelion 2023 Galerie
În noaptea de Revelion 2023 este bine să porți ceva roșu, pentru a avea un nou an prosper și norocos | Profimedia

În noaptea dintre ani românii respectă anumite tradiții și superstiții, în speranța că vor avea un an mai bun, mai norocos și mai fericit. Obiceiul de a purta roșu de Revelion este una dintre cele mai cunoscute și respectate tradiții. În așteptarea anului 2023 oamenii își doresc să atragă energii poztive, iar culoarea roșu este cea mai potrivită. Roșul are numeroase semnificații pozitive, iar oamenii se simt încrezători când îmbracă această culoare.

Citește și: De ce e bine să mănânci pește de Revelion 2023. Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare și ce aliment este interzis

Ce simbolizează culoarea roșu. Motivul pentru care este bine să avem un obiect vestimentar de această culoare de Revelion 2023

Roșul simbolizează viață, putere, dorință și dragoste, iar pentru un An Nou 2023 prosper și norocos, dar și plin de iubire, tradiția spune că este bine să purtăm ceva roșu la cumpăna dintre ani.

Citește și: Mesaje de Revelion 2023. Urări pe care să le trimiți celor dragi de Anul Nou

Pentru a fi puternic ș norocos în noul an este bine să porți un obiect vestimentar roșu. În plus, pentru a avea noroc în dragoste, superstiția spune că trebuie să porți lenjerie intimă roșie. În Italia, dar și în România, superstiția lenjeriei roșii este foarte respectată, motiv pentru care femeile se înghesuie să-și cumpere astfel de obiect vestimentar pentru noaptea de Revelion.

De asemenea, doamnele pot apela la îndrăznețul ruj roșu, în noapte de Revelion, sau la o bijuterie de această culoare, pentru a atrage energiile pozitive și a intra încrezătoare în ele în noul an.

Citește și: Care e orașul din România care va înlocui artificiile de Revelion cu un spectacol cu drone. Poluarea fonică, unul dintre motive

Pentru a atrage norocul, pasiunea, succesul și puterea în 2023, nici băbații nu sunt scutiți de această superstiție. Bărbații pot purta și ei lenjerie intimă roșie, sau pot apela la un obiect vestimentar discret, dacă nu vor să iasă în evidență (o cravată, de exemplu). Pentru bărbații mai îndrăzneți, o cămașă roșie în noaptea de Revelion 2023 este binevenită.

De asemenea, și copiii trebuie să poarte ceva roșu de revelion, pentru că această culoare, potrivit tradiției, îi ferește de deochi.

Astfel, pentru a avea parte de pasiune, noroc și putere în anul 2023, superstiția spune că trebuie să purtăm ceva roșu de Revelion.

Citește și: Cât costă să petreci noaptea de Revelion în localul Deliei. Puțini știu că acest pub renumit din Capitală aparține vedetei

Superstiții de Revelion 2023. Ce e bine să faci la trecerea dintre ani

O altă superstiție spune că nu este bine să dai bani pe 31 decembrie. Bancnotele care au cea mai mare ”putere” sunt cele care încep cu cifra 5.

O altă superstiție de Anul Nou spune că în casă trebuie să existe vâsc, o plantă aducătoare de noroc. Aceasta trebuie să existe pe masa de Revelion și bătrânii susțin că sărutul sub vâsc apropie persoanele aflate în cuplu.

În ceea ce privește noaptea de Revelion, bătrânii susțin că este bine ca prima persoană care intră în casa ta să fie un bărbat brunet. Cei blonzi sau roșcați sunt aducători de ghinion, la fel ca femeile. Acesta nu trebuie să intre cu mâna goală, ci să aducă o crenguță de vâsc, pâine și sare.

Tot pentru noroc, de pe masa de Anul Nou nu trebuie să lipsească strugurii și smochinele, despre care se crede că sunt simbolul belșugului și al vieții împlinite.

O altă superstiție spune ca ușile să fie deschise în noaptea de Revelion pentru a-i permite lui 2022 să iasă și anului 2023 să se intre. Și o lumânare aprinsă pe masă ajută, conform tradiției, pentru ca viitorul an să fie luminos și bun.

Andrew şi Tristan Tate au fost reţinuţi de DIICOT. Li se aduc acuzaţii de trafic de persoane şi viol... Tradiții și superstiții de 1 ianuarie 2023. De ce nu e bine să arunci gunoiul în această zi. Ce aduce ghinion de Sfântul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x