Antena Căutare

De ce e bine să mănânci pește de Revelion 2023. Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare și ce aliment este interzis

Românii știu că de pe masa de Revelion 2023 nu trebuie să lipsească peștele. Iată care este motivul pentru care acest preparat trebuie consumat în seara dintre ani, dar și ce alimente sunt interzise.

Colaj cu pește, pahare de șampanie și mai multe preparate pe masă Galerie
Românii știu că de pe masa de Revelion 2023 nu trebuie să lipsească peștele | Profimedia & Shutterstock

Există o mulțime de superstiții și tradiții în cea ce privește noaptea de Revelion. Românii au mare grijă de preparatele pe care le pun pe masa de sărbătoare, deoarece acestea pot aduce noroc sau ghinion de-a lungul anului viitor.

Încă din bătrânii se spune că nu trebuie să lipsească peștele de pe masa dintre ani. De altfel, există o mulțime de alimente care pot fi consumate în noaptea de 31 decembrie pentru că au semnificație aparte.

Care este motivul pentru care se mănâncă pește de Anul Nou

Românii au un motiv întemeiat pentru care consumă pește în noaptea de Anul Nou. Se spune că cei care mănâncă acest preparat în seara dintre ani o să alunece prin necazuri ca peştele prin apă, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Alimente pe care e recomandat să le eviți în 2023 pentru a pierde în greutate

De altfel, peștele de pe masa de Revelion înseamnă un an nou lipsit de griji și de greutăți. Mai mult decât atât, nu este singura superstiție legată de acest aliment în seara de pe 31 decembrie.

Citește și: Revelionul cel neBUN aduce la Antena 1 cel mai tare concurs de revelioane! Liviu și Andrei se întrec cu Nea Mărin

Potrivit tradiției, există persoane care cer solzi de la vânzătorii de pește. Așadar, se zice că cei care vor avea în buzunar sau în portofel solzi de pește se vor bucura de bani tot anul ce urmează, conform sursei citate mai sus.

Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare pe 31 decembrie

Pe lângă pește, gâsca nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare pe 31 decembrie. Cei care vor mânca acest aliment de Revelion vor reuși să își îndeplinească țelul și să treacă peste probleme cu ușurință.

Citește și: De ce se sparg paharele în noaptea de Revelion. Superstiții legate de Anul Nou

O altă superstiție spune că în seara de anul nou trebuie să mâncăm struguri albi, mai exact 12 boambe de struguri dintr-un ciorchine pentru a avea noroc la bani tot anul, potrivit libertatea.ro.

De altfel, pe masa de Revelion trebuie să avem și tăieței. Aceștia reprezintă longevitate în cultura est-asiatică. În plus, fructele rotunde nu trebuie să lipsească din casa în seara dintre ani.

Citește și: Cât costă să petreci noaptea de Revelion în localul Deliei. Puțini știu că acest pub renumit din Capitală aparține vedetei

Așa cum spune tradiția, șampania trebuie băută la 12 noaptea pentru a avea parte de belșug în anul viitor. Este important ca în pahar să nu rămână niciun strop de băutură, ca dorințele pentru noul an să se îndeplinească.

Se mai spune că în seara de Revelion este bine să mâncăm rodie pentru a fi sănătoși tot anul, conform sursei citate mai sus.

Ce aliment este interzis în seara de Anul Nou

Încă din bătrâni se spune că nu este bine să avem carne de pui pe masa de Revelion. Conform tradiției, cei care mănâncă acest aliment în noaptea dintre ani nu va mai avea noroc anul ce urmează.

De altfel, se mai zice că norocul se risipește, așa cum găina scormonește și împrăștie pământul. Așadar, mulți români evită să consume carne de pui în seara de Anul Nou din acest motiv.

Ce se întâmplă cu extragerile Loto de joi, 29 decembrie 2022. Loteria Română a făcut anunțul important... (P) Vrei sa o surprinzi cu un cadou personalizat? Iată 8 idei pentru inspirație!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x