Live acumAdela
Prime Time 20:30Adela

De ce se vindecă mai repede infectații cu coronavirus la Timișoara? Medicul Virgil Musta își dezvăluie secretul

Medicul Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a devenit un model pentru colegii săi în lupta cu coronavirusul.

Medicul Virgil Musta

Dacă recent a dezvăluit cum de nu s-au îmbolnăvit cadrele medicale la spitalul său, acum cel considerat un adevărat erou a mărturisit și care este secretul pentru care bolnavii din Timișoara se vindecă mai repede ca alții.

Citește și: Medicul-erou din Timișoara a dezvăluit secretul reușitei sale: Niciun medic nu a fost infectat, iar bolnavii de coronavirus se vindecă pe bandă rulantă

„Noi, la 5 zile, pentru formele usoare si medii faceam primul test de determinare al ARN-ului viral, prin Real Time – PCR, si surpriza placuta a fost ca majoritea pacientilor il aveau negativ. Ziua urmatoare repetam, iar la doua teste negative si puteam face externarea. Aceasta ne-a permis si sa facem un numar mare de externari.

Una dintre observatiile pe care le-am avut, si e posibil sa fi influentat aceasta evolutie favorabila rapida a pacientilor, este faptul ca noi nu amestecam pacientii. Avem un fel de circuit al pacientilor pe sectie.

Sunt pacienti care se interneaza in aceasi zi, in acelasi salon cu forme asemanatoare. Daca unul iese negativ mai devreme cu o zi decat altul, nu punem in ziua respectiva inca un pacient in salon, ci asteptam pana se negativeaza si celalalt, ca sa nu vina din nou persoane intens contaminate si sa existe riscul de a-l contamina pe celalat. Am constatat ca, intr-o zi sau doua, toti pacientii din salonul respectiv se negativizeaza, daca sunt pacienti cu aceleasi forme de boala!, a explicat specialistul pentru opiniatimisoarei.ro.

Recomandari