Antena Căutare

De ce victimele de la Colectiv au ajuns în comă indusă? Problema arsurilor, explicată pe înțelesul tuturor!

În urma incendiului de la Club Colectiv, numeroși tineri se confruntă acum cu arsuri grave. Pentru a înțelege mai bine gravitatea problemei, am stat de vorbă cu un student la Medicină, care ne-a explicat mai multe despre arsuri și gravitatea acestora.

În urma incendiului de la Club Colectiv, numeroși tineri se confruntă acum cu arsuri grave. Pentru a înțelege mai bine gravitatea problemei, am stat de vorbă cu un student la Medicină, care ne-a explicat mai multe despre arsuri și gravitatea acestora.

Gradul IV -În acest tip de arsură, leziunile sunt consecutive contactului cu niveluri înalte de radiație termică.
Se caracterizeaza prin necroza de coagulare a tuturor straturilor pielii.
Se formează escara, uscată, care nu prezintă durere din cauza distrugerii terminațiilor nervoase din piele.

Cea mai mare problemă a arsurilor este pierderea de electroliți și a plasmei, motiv pentru care pacienții arși trebuie tratați intravenos cu soluții îmbogățite cu electroliți.

O altă problemă pregnantă în cazul arsurilor după un timp îndelungat este arsura cauzată căilor respiratorii, care, dacă depășește un prag critic, împiedică schimbul de gaze în plămâni și apare hemoragia sacilor alveolari, fapt care agravează rapid starea pacientului. Apare detresa respiratorie (nivelul scăzut de oxigen din sânge împiedică unele organe, precum creierul sau rinichii, să funcționeze corect). Pacienții au nevoie urgentă să fie intubați și ventilați mecanic, motiv pentru care sunt puși în comă indusă.” (Alexandru-Nicolae Lupoi, student la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București)

Citește și:

Dramele din curtea spitalului! „Acolo stau părinții, în frig, să nu cumva să le moară copiii și să nu fie acolo...”

Doctorul care a încercat să-l salveze pe eroul Claudiu Petre povestește ce s-a întâmplat cu adevărat! Misterul morții a fost elucidat!

Apar dovezi noi! Filmarea arată că incendiul nu a izbucnit în timpul melodiei „The Day We Die”! Ce s-a întâmplat cu adevărat

Costin Mincu (patron Colectiv): Sunt împietrit de durere; regret enorm ce s-a întâmplat... Cuvintele care te lasă fără... cuvinte! Omagiu cutremurător adus victimelor din clubul Colectiv: "De la noi pentru ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x