Antena Căutare

De la 1 octombrie ne putem face testament la banca

Deponentul unor sume de bani, valori sau titluri de valoare la o institutie de credit va putea insera, in conventia de credit si o dispozitie testamentara prin care va desemna beneficiarii acestor bunuri.


Sub sanctiunea nulitatii absolute, testatorul va completa prin scriere olografa (de mana) clauza cuprinzand dispozitia testamentara, desemnand beneficiarul cu cat mai multe date de identificare.

Aceasta se completeaza, se semneaza si se dateaza de catre testator numai in prezenta a 2 functionari ai institutiei de credit, special imputerniciti in acest scop, care semneaza conventia alaturi de testator. Desigur, testamentul poate fi modificat sau revocat oricand.

Institutia de credit are obligatia de a comunica de indata Uniunii Nationale a Notarilor Publici datele necesare inscrierii dispozitiei testamentare in Registrul national notarial. De asemenea, are obligatia de a furniza de indata, la solicitarea instantei de judecata sau a notarului public, in cadrul dezbaterii procedurii succesorale, toate informatiile cu privire la sumele de bani, valorile sau titlurile de valoare depuse de catre defunct.

Sumele de bani, valorile sau titlurile de valoare vor putea fi predate beneficiarului numai in baza certificatului de mostenitor prin care se constata valabilitatea dispozitiei testamentare si calitatea de legatar sau, dupa caz, a unei hotarari judecatoresti.

sursa: Fin.ro

VIDEO! Combinat de pe vremea lui Ceausescu, demolat controlat la Calarasi... VIDEO! Sfecla de 18 kilograme, dovleac de un metru si jumatate, recolta record pentru un brasovean...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x