Căutare Live

Decizii cruciale pentru români! Guvernul propune un nou pachet de măsuri sociale şi economice. Cine primește mai mulți bani

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara măsuri decise în cadrul Coaliției de guvernare care se vor aplica de la 1 iulie, printre care se numără amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni, sprijin de 700 de lei pentru unii pensionari.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara măsuri decise în cadrul Coaliției de guvernare care se vor aplica de la 1 iulie, printre care se numără amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni, sprijin de 700 de lei pentru unii pensionari.

Hepta

Coaliţia de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Între măsurile agreate se numără amânarea ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni.

Coaliţia a decis un nou pachet de măsuri sociale şi economice, în valoare de 1,1 miliarde de lei – Amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni, între măsurile agreate

Liderii coaliţiei reuniţi luni în şedinţă au decis lansarea unui nou pachet de sprijin care cuprinde mai multe măsuri, potrivit news.ro.

Potrivit anunţurilor oficiale ale reprezentanţilor coaliţiei, măsurile agreate cuprind:

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferenţa de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaţilor din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Citește și: Motivul pentru care România nu ar trebui să își facă griji cu privire la amenințările din partea Rusiei. Mesajul lui Nicolae Ciucă

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

De asemenea, liderii coaliţiei au anunţat că Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile şi asistenţa socială.

B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

C. Creşterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

D. Accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, Coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei.

Citește și: Ce măsuri a anunţat Klaus Iohannis, după ședința CSAT: „Se impune creşterea procentului din PIB alocat apărării”

Autorităţile vor să reintroducă posibilitatea amânării cu 9 luni a plăţii ratelor bancare, o măsură care a mai fost în vigoare în pandemie. Vârstnicii cu pensii sub 2.000 de lei ar putea primi, o sigură dată, un ajutor de stat de 700 de lei.

Măsurile au fost anunţate pe Facebook şi nu într-o conferinţă de presă, unde se pot cere clarificări. Toate aceste propuneri care, repet, ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie, au un impact bugetar de 1,1 miliarde euro, notează Observator.

Ce spune Raed Arafat despre incidentul de la metrou. Sute de pasageri au urlat după ajutor, iar mulți au intrat în atac ... (P) 1000 de ani de bucurii și dureri: o carte despre curaj, transformare și libertatea de exprimare...
Parteneri
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Catine.ro
Ultimele știri
Top Văzute
x