Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Noua declarație pe proprie răspundere, necesară pentru ieșirea din localitate, a fost deja modificată. Cum arată noua versiune

Declaraţia pe propria răspundere pe care românii trebuie să o completeze în cazul în care vor să părăsească localitatea de domiciliu a fost modificată.

Noua declarație pe proprie răspundere, necesară pentru ieșirea din localitate, a fost deja modificată

Profimedia

România a intrat, pentru o perioadă de 30 de zile, în stare de alertă, potrivit deciziei ce a fost luată la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Începând din 15 mai, persoanele care vor dori să călătorească în afara localității vor avea nevoie de o nouă declarație pe proprie răspunere.

Vineri după-amiază, autoritățile au actualizat noua declarație pe proprie răspundere, introducând la secţiunea „Motive justificate” exemplul „asigurarea de bunuri ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice”.

Citește și:

Anunț sumbru de la specialiștii OMS. Ce se întâmplă acum în cele mai afectate zone de COVID-19: „Trebuie să fim pregătiți pentru asta”

Astfel, putem călători în afara localităților în următoarele situații:

1. Interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare aactivităţii profesionale şi înapoi

2. În scop umanitar sau de voluntariat;

3. Realizarea de activităţi agricole

4. Pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli

5. Îngrijirea sau administrarea unei proprietăţi din altă localitate; eliberarea de documentenecesare pentru obţinerea unor drepturi

6. Participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;

7. Asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă

Citește și:

Alexandru Rafila, anunț de maximă importanță pentru români. Ce se va întâmpla, de la începutul lunii iunie: „Va fi la nivel național și regional”

8. Activităţi recreativ -sportive individuale desfăşurate în aer liber (ciclism, drumeţie,alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit şi altele) cu participarea a cel mult 3 persoane;

9. Participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane şi respectarearegulilor de distanţare socială

10. Pentru achiziţia, service-ul, efectuarea ITP sau alte operaţiuni de întreţinere avehiculelor, activităţi care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu

11. Alte motive justificate (precum: îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie;îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreţinere; asistenţa persoanelorvârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi; deces al unui membru de familie; asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice).

Citește și:

Cea mai mare minciună cu privire la COVID-19, dezvăluită! Serviciile secrete germane, raport nimicitor pentru OMS: „Au ascuns tot!”

România, în stare de alertă

Măsurile au fost anunţate cu doar 30 de minute înaintea expirării stării de urgenţă de pe teritoriul României.

Odată cu instaurarea stării de alertă, nu va mai fi nevoie de declaraţie pe proprie răspundere pentru deplasările în interiorul localităţilor.

„Începând cu data de 15 mai este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei, gospodăriei, în interiorul localităţilor, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei şi evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de trei persoane, care nu aparţin aceleiaşi familii. Nu mai trebuie declaraţii pentru acest lucru”, a anunţat Raed Arafat, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Recomandari