Antena Căutare

Definitivat 2018. Tot ce trebuie să știi despre Examenul de Definitivat din 18 iulie

După emoțiile celor care și-au aflat primele rezultate la examenul de Titularizare 2018, a venit rândul candidaților la examenul de Definitivat 2018 să intre în febra examenelor, mirecuri, 18 iulie. 

Definitivat 2018. Tot ce trebuie să știi despre Examenul de Definitivat din 18 iulie
defibitivat 2018 edu.ro

După emoțiile celor care și-au aflat primele rezultate la examenul de Titularizare 2018, a venit rândul candidaților la examenul de Definitivat 2018 să intre în febra examenelor, mirecuri, 18 iulie.

Ce urmează după Titularizare

Definitivat 2018 EDU.RO. Peste 8.900 de candidați sunt așteptați miercuri, 18 iulie, la probă scrisă a examenului național de definitivare în învățământ.

Proba scrisă a definitivatului se va desfășura miercuri, 18 iulie, începând cu oră 10:00, în 42 centre de examen (câte unul în fiecare județ și în Municipiul București). În acest an proba va fi susținută la 98 de discipline de examen.

Subiectele și bareme vor fi publicate de către a1.ro, după susținerea probei scrise, imediat ce vor fi anunțate pe definitivat.edu.ro

Definitivat 2018 EDU.RO. Subiecte și Bareme pentru proba scrisă​

Definitivat 2018 Edu.ro. Ce le este interzis profesorilor la examen​

Dintre cei 9.475 de candidați înscriși la începutul anului școlar, au fost admiși la proba scrisa 8.920 de candidați care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții:

- efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an

- calificativul pentru anul școlar în curs "Bine" sau "Foarte bine"

- media aritmetica a notelor obținute la cele 2 inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Comparativ cu sesiunea de anul trecut, organizată în luna aprilie, s-au înscris cu peste 2.500 de candidați în plus la definitivat.

Definitivat 2018. Organizare

Conform Metodologiei-cadru de organizare și desfăsurare a examenului național de definitivare în invătămant, în vederea susținerii probei scrise, candidații vor avea acces în sălile de examen cel mai devreme la oră 8:00 și cel mai târziu la oră 8:45, în bază unui act de identitate/pașaport valabil. După primirea subiectelor, durată de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăsit doar în cazul candidaților cu cerințe speciale, care au solicitat acest lucru.

În funcție de opțiunile manifestate, s-a înregistrat un număr mare de candidați înscriși pentru invătămant preșcolar în limbă romană (2.253), invătămant primar în limbă romană (1.534), educație fizică și sport (887), limbă și literatură romană (525) și limbă și literatură engleză (511).

Lucrările scrise vor fi evaluate în 6 centre organizate la nivel național, anume la nivelul inspectoratelor școlare din județele Albă, Bihor, Brașov, Iași, Prahova și din Municipiul București.

Notă la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 24 iulie. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, in zilele de 24 iulie, după afișarea rezultatelor, și 25 iulie, pană la oră 14:00. Rezultatele finale se afisează în data de 27 iulie 2018.

Ce este examenul de Definitivat

Prin examenul de Definitivat, cadrele didactice promovate dobandesc dreptul de practică în invătămantul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în invătămant, cadrul didactic depăseste stadiul de debutant și poate intră pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de invătămant preuniversitar și de a participă ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Rezultate Titularizare 2018. Rezultatele s-au AFIȘAT pe EDU.RO, pentru fiecare județ

Rezultate Titularizare 2018. Rezultatele s-au AFIȘAT pe EDU.RO, pentru fiecare județ... REZULTATE TITULARIZARE 2018 EDU.RO PE JUDEȚ. Ce urmează după Titularizare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x