Antena Căutare

Definitivat 2019. În Februarie încep inspecțiile școlare! Calendar, modele subiecte

Definitivat 2019. Luna viitoare încep inspecțiile școlare! Calendar, modele de subiecte și ce trebuie să știe profesorii.

Definitivat 2019. În Februarie încep inspecțiile școlare! Calendar, modele subiecte
definitivat 2019

Definitivat 2019. Luna viitoare încep inspecțiile școlare! Calendar, modele de subiecte și ce trebuie să știe profesorii.

Definitivat 2019. În februarie, profesorii care doresc să susțină examenul de definitivat în învățământ trebuie să treacă de testul inspecțiilor la ore.

Definitivat 2019. Structură examen definitivat

1. etapa I – eliminatorie:

a) susținerea a două inspecții de specialitate;
b) evaluarea portofoliului profesional;

2. etapa a II-a – finală: probă scrisă.

Definitivat 2019. Inspecțiile școlare vor avea loc în intervalul feburarie- mai, fiind completate dosarele și validate datele de înscriere existențe în aplicația electronică.

Inspecțiile de specialitate se susțin la școala la care este încadrat profesorul debutant. Însă, acestea pot fi susținute și în altă școală, cu avizul inspectorului școlar pentru dezvoltarea resursei umane și al directorului unității de învățământ primitoare.

Dfinitivat 2019. Portofoliu personal

Portofoliul profesional personal cuprinde:

curriculum vitae
o scrisoare de intenție, având între 200 și 400 de cuvinte, în care se prezintă motivația participării la examenul de definitivat, obiectivele și așteptările proprii în formarea personală că profesor, autoaprecierea activității/experienței câștigate pe parcursul semestrului, autoaprecierea portofoliului profesional și propuneri de ameliorare;
un raport de progres școlar, însoțit de următoarele documente-suport:
– planificările: anuale, semestriala și pe unități de învățare;
– minimum 10 proiecte didactice, pentru tipuri de lecții diferite;
– instrumente de evaluare (un test predictiv, cu baremul aferent, rezultatele testării, măsuri);
– catalogul profesorului;
– resursele didactice adaptate nivelului clasei/grupei;
autoevaluarea portofoliului profesional.

Definitivat 2019. Proba scrisă la Definitivat 2019 are loc pe data de 24 iulie 2019. Rezultatele se afișează pe 31 iulie, iar contestațiile vor fi soluționate în intervalul 1-4 august 2019.

Ce este examenul de Definitivat

Prin examenul de Definitivat, cadrele didactice promovate dobandesc dreptul de practică în invătămantul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în invătămant, cadrul didactic depăseste stadiul de debutant și poate intră pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de invătămant preuniversitar și de a participă ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Prime de până la 15.500 de lei pentru români! Cine poate primi acești bani... Zile Libere 2019. Cum petrec românii pe 24 ianuarie de Mica Unire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x