Antena Căutare

Deputatul Virgil Pop, acuzat de trafic de influenta, ridicat de Politie din Hotelul Bucuresti

Deputatul Virgil Pop, fost consilier judetean de Cluj si este primul parlamentar condamnat la inchisoare cu executare in timp ce isi exercita fuctia publica, a fost ridicat de politisti, in aceasta dimineata, de la Hotelul Bucuresti Radisson Blu, unde era cazat. Pop este condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare pentru fapte de coruptie.

Deputatul Pop, autosuspendat din PNL, a declarat, aseara, ca sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de condamnare la cinci ani de inchisoare cu executare, este "dura si nedreapta" si ca se va intoarce marti acasa si va astepta Politia. "Sentinta ICCJ o consider dura, nelegala si nedreapta. Eu sunt la Bucuresti, am asistat la sedinta instantei, iar marti ma intorc acasa, la Turda, si astept Politia, Nu cunosc procedura in cazul arestarii mele. Voi vedea", a spus Pop, potrivit Mediafax.

Luni, completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a respins recursul parlamentarului, astfel ca deputatul PNL Virgil Pop are de executat cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta, fals si spalare de bani in legatura directa cu fapta de coruptie.

Virgil Pop, in varsta de 43 de ani, a fost gasit vinovat de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si a fost condamnat prima data, in 16 decembrie 2011, la cinci ani de inchisoare cu executarea pedepsei. Virgil Pop a fost trimis in judecata in decembrie 2008, initial dosarul fiind judecat la Tribunalul Cluj. Ulterior, el a cerut instantei Tribunalului Cluj declinarea competentei de judecata la instanta suprema, din cauza calitatii de deputat, intrucat in timp ce era arestat a fost ales ca deputat in colegiul 8 Turda.

Potrivit DNA, in perioada decembrie 2007- februarie 2008, in calitatea pe care o avea de consilier judetean, Pop a pretins 80.000 euro, din care a primit 130.000 de lei si 30.000 de euro de la un denuntator. Banii au fost primiti pentru ca, prin influenta pe care o avea asupra persoanelor cu functii de conducere din SC Electrica SA Bucuresti si Transilvania Nord, precum si asupra presedintelui Consiliului Judetean Cluj de atunci, sa determine incheierea unor contracte de executie de lucrari de instalatii electrice in favoarea societatii administrate de denuntator.

Pentru a ascunde provenienta sumei de 130.000 de lei, Virgil Pop a determinat-o pe Adina Gorgan, administrator al SC Turdarom Advertising SRL Turda, sa intocmeasca acte fictive privind prestari de servicii intre societatea acesteia si firma denuntatorului, iar apoi Pop a semnat personal borderoul de achizitii fictiv, incasand prin virament bancar suma de 70.005 de lei, provenind din infractiunea de coruptie. Pop a pretins si obtinut cesiunea a 50 la suta din partile sociale ale SC Skiland SRL Oradea, in schimbul sprijinului pentru aprobarea cererilor de plata a primei transe din contractul de finantare din fonduri Sapard, invocand influenta pe care o are asupra factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante, potrivit procurorilor.

Citeste si Jurnalul!

Un microbuz cu cel putin 20 de copii s-a rasturnat pe DN1B... Guvernul a aprobat infiintarea liniilor cu predare maghiara la UMF Targu Mures...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x