Antena Căutare

Deschiderea anului școlar 2018 2019. Câți elevi sunt în România

Deschiderea anului școlar 2018 2019. Câți elevi sunt în România Un număr de 3642632 de elevi, preșcolari, liceeni sunt în România, reprezentând populația școlară. Toți copiii vor veni cu emoție, luni, 10 septembrie, în prima zi de școală, grădiniță sau liceu

Deschiderea anului școlar 2018 2019. Câți elevi sunt în România Galerie
Prima zi de școală | idiva.com

Începerea noului an școlar reprezintă un nou start plin de emoții și încurajări din partea părinților pentru copii lor. Astăzi elevii pornesc pe un drum nou de vreme ce un an școlar nou, plin de învățăminte și provocări îi așteaptă. Chiar dacă cei mai mari au deja experiența anilor trecuți, unii dintre ei sunt la fel de plini de emoții ca cei mici, care pășesc pentru prima data dincolo de porțile școlii sau grădiniței.

Elevii nu realizează că astăzi pașii lor mici se vor dovedi a fi pași mari când se vor uita înapoi peste ani, fiind bucuroși cu alegerile pe care le-au făcut. Părinții, uneori mai emoționați decât copii, se străduiesc să se stăpânească, încurajându-și odraslele să zboare, să o ia pe drumul lor și să înfurnte orice obstacol cu fruntea sus.

Chiar dacă nu toate școlile, grădinițele și liceele din România arată gata de a-și primi elevii, cadrele didactice si personalul fac tot ce pot pentru a pregăti școlile cu cele necesare. Mulți elevi sunt nerăbdători să se așeze azi în bănci pentru a se întâlni cu colegii lor.

Numărul de elevi

Conform Institutul Național de Statistică, INS, date prelucrate, Statistica Socială, Educație, cele mai recente date statistice, anul 2015, numărul total de copii înscriși în grădinițe este de 18.811 copii. Numărul de studenți și cursanți din învățământul superios este de 535.218 studenți. Numărul total de preșcolari, elevi și liceeni din România este de 3.642.632 persoane.

Cadrele didactice care îi sprijină și îi învață pe toți acești elevi își pregătesc constant noi tehnici și jocuri cu care aceștia îi pot atrage pe cei mici. Astfel, elevii cunosc diferite metode de învățare mult mai ușoare și utile. Un număr mare de elevi la clasă înseamnă un efort mult mai sporit din partea profesorului.

Sursă foto: idiva.com, babypost.com

Sursa Citată: Institutul Național de Statistică, INS, date prelucrate

Prima zi de școală. 4 idei despre ce trebuie să conțină pachetul elevului... Schimbări majore! Ministrul Educaţiei, anunț important la începerea noului an şcolar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x