Descoperire colosală, în București! Cât a ajuns să coste o chirie în centrul Capitalei! Suma este fabuloasă

Chirii ca în vest, salarii ca în est! Este un fenomen cu care se confruntă în ultimii ani România. În centrul Capitalei, chiria a ajuns cât un salariu mediu, aproape 3.000 de lei.

Cât a ajuns să coste o chirie în centrul Capitalei! Suma este fabuloasă

Sunt şi români care profită din plin de evoluţia pieţei. Cumpără locuinţe doar pentru ca mai apoi să le închirieze. Iar rata la bancă se plăteşte practic singură.

„Asistam la un fenomen destul de interesant în ultimul timp. Familii tinere, cu copii mici, care se gândesc ce vor face copiii lor peste 20 de ani. Și atunci își fac în calcul, chiar dacă au azi o proprietate unde locuiesc cu familia, își iau în calcul sa achizitioneze o a doua proprietate ca investitie pe care, pana când copiii cresc, o închiriază, iar val chiriei acoperă de cele mai multe ori rata la banca. Iar peste 20 de ani când copilul este adult, are o proprietate” (Catalina Urzicana, agent imobiliar)

Cumpărarea unui apartament pe care apoi să-l închirezi a ajuns o afacere în România. Cu atât mai mult cu cât piaţa e în continuă creştere.

„Apar tot mai multe proprietăți imobliare care sunt inchiriate strict în scop de a investi. Cei care fac acest lucru cumpără o mobila de foarte bună calitate, asigură condiții foarte bune pentru chiriași, astfel încât și trendul chiriilor este unul crescător. Preţul e dictat de zonă, de numărul de camere şi de confortul oferit. Se caută chiar şi locuinţele aflate în afara oraşului pentru că au alte avantaje” (Iulian Nicolae, agent imobiliar”

În funcție de zonă sau de beneficii, o garsonieră poate costa 350 de euro (dacă se află lângă metrou) și poate ajunge la 500 de euro, dacă oferă condiții de lux. Adică peste 2.300 de lei. Mult chiar şi pentru românii cu venituri medii de 3.000 de lei.

Chiriile au explodat, în ultimii 12 ani preţurile au crescut cu 50-60 la sută, arată datele Eurostat.

Ultimele știri