Antena Căutare

Descoperire neașteptată în sângele pacienților vindecați de coronavirus. Teoria anticorpilor se năruie: „Am găsit un indicator mai sensibil al expunerii la COVID-19”

Anticorpii nu sunt unicul semn al unei infecții cu noul coronavirus. Ce au descoperit cercetătorii din Strasbourg în sângele pacienților vindecați de COVID-19

Descoperire neașteptată în sângele pacienților vindecați de coronavirus. Teoria anticorpilor se năruie: „Am găsit un indicator mai sensibil al expunerii la COVID-19”
Descoperire neașteptată în sângele pacienților vindecați de coronavirus. Teoria anticorpilor se năruie | Profimedia

Un studiu mic, cu rezultate uriașe! O echipă de cercetători de la Universitatea din Strasbourg a ajuns la o concluzie surprinzătoare despre semnele pe care le lasă în organism noul coronavirus.

Potrivit studiului, anticorpii pentru COVID-19 nu sunt singura dovadă a prezenței, la un moment dat, a virusului în organism.

Cercetătorii au analizat nouă pacienți diagnosticați cu noul coronavirus, provenind din șapte familii diferite, și alte opt persoane infectate ulterior, din cadrul acestor familii.

Așa cum era de așteptat, toți cei nouă subiecți inițiali au dezvoltat anticorpi, după ce s-au vindecat. Surpriza a venit în momentul în care a fost analizat sângele celorlalți opt, contacți direcți ai primului grup.

Dintre aceștia, șase au avut rezultate negative la testul de depistare a anticorpilor pentru COVID-19, însă cercetătorii au descoperit un alt tip de celule în sângele lor, ce dovedeau că avuseseră recent o infecţie.

Celulele T, o componentă importantă a sistemului imunitar și care ar putea recunoaște și ataca coronavirusul, au rămas în organismul celor șase timp de 80 de zile după apariția simptomelor de COVID-19.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un set de tripleți s-a născut cu coronavirus! Mama lor nu are simptome! Medicii, avertisment! „Este posibil ca bebelușii... Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor. Guvernul a anunțat câți bani în plus vor primi minorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x