„Aşa cum rezistăm şi noi aici, aşa puteţi rezista şi voi.” Deţinuţii „ne înţeleg” şi ne recomandă să stăm închişi în casă, ca să nu ajungem „alături” de ei - VIDEO

Deţinuţii "ne înţeleg" şi ne recomandă să stăm închişi în casă. Este mesajul unui clip controversat promovat de Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Imaginile, care au devenit virale, au fost filmate în mai multe închisori din România, iar actorii principali sunt condamnaţi.

„Aşa cum rezistăm şi noi aici, aşa puteţi rezista şi voi câteva zile sau săptămâni. Știu că vă e greu, dar ce trăiţi dumneavoastră acum, este valabil pentru toată lumea. Putem lupta împreună împotriva pandemiei.”

De lângă un acvariu cu peşti coloraţi, din spatele gratiilor sau din curtea însorită a închisorii, mai mulţi deţinuţi ne transmit că ne înţeleg şi să fim tari în izolare!

„Am înţeles că aşa nu ne îmbolnăvim unii pe alţii. Fiţi tari! Mai e puţin şi trece!”

Clipul de „încurajare” a făcut valuri şi pe Facebook, şi în rândul angajaţilor din penitenciare.

„Cred că este cel puţin neinspirat, ca să spun aşa. E un mesaj care în loc să fie motivaţional e între ridicol şi nepotrivit.

Erau texte citite, era evident că nu a fost iniţiativa deţinuţilor. Nu am văzut vreo 400 de cereri venite din partea deţinuţilor care insistau să trimită un mesaj României referitor la situaţia asta. Adică, cu siguranţă nu deţinuţii au avut această iniţiativă”, a spus Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Penitenciarelor.

Mai bine morți de COVID-19 decât morți de foame! Sutele de oameni din aeroportul din Cluj habar n-aveau unde mergeau: „Nu aveau bilet, nu știau destinația”

De departe, cel mai controversat este mesajul din oglindă al unui deţinut.

„Este greu! Este greu atât pentru noi cât şi pentru dumneavoastră! Staţi în casă, aşa veţi evita să ajungeţi alături de noi.”

Administaţia Naţională a Penitenciarelor nu a dorit să ofere un punct de vedere oficial despre ideea campaniei controversate. S-a transmis, însă, că e bine să lăsăm clipul să promoveze mesajul pentru care a fost creat.

Două surori gemene au murit, la câteva zile una de alta, infectate cu noul coronavirus: „Era în picioare, voia un ceai. 25 de minute mai târziu, s-a dus!”

Ultimele știri