Antena Căutare

Mai bine morți de COVID-19 decât morți de foame! Sutele de oameni din aeroportul din Cluj habar n-aveau unde mergeau: „Nu aveau bilet, nu știau destinația”

În plină pandemie, mii de români au umplut avioanele spre Germania, de teamă să nu moară de foame acasă. Imaginile zilei vin de la aeroportul din Cluj-Napoca a fost haos. Au fost programate nu mai puţin de 12 zboruri azi. 1.800 de oameni aproape că s-au călcat în picioare să prindă un loc.

1800 de oameni aşteaptă în parcarea aeroportului din Cluj să le fie strigat numele. Unii cu măşti, alţii fără, nicio regulă nu este respectată.

Oamenii stau lipiţi unii de alţii. Teama de sărăcie este mai mare decât teama de virus. Cu toţii vor ajunge în Germania, la cules de căpşuni şi sparanghel.

Graniţele către Germania au fost deschise pentru muncitorii români, chemaţii să pună pe picioare agricultura.

Este primul val de sezonieri care pleacă din România, în plină pandemie.

Într-un interval de 10 ore, au fost programate 12 zboruri către Germania, unele chiar la aceeaşi oră. În aeroport, se lucreaza la capacitate redusă. Asta a lungit şi mai mult timpii de aşteptare.

Directorul Aeroportului din Cluj Napoca, David Ciceo, a explicat, la Antena 3, că firma care intermediază contractele este responsabilă pentru îmbulzeală.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

A fost dat afară, pentru că s-a rugat în genunchi să treacă pandemia de coronavirus: „Am primit hârtia prin fax, că sunt înlocuit. Să se îndure Dumnezeu de Suceava!”

Un medic de la Spitalul Militar din București: „Putem învinge epidemia de coronavirus! Aceasta este condiția!” - VIDEO... „Aşa cum rezistăm şi noi aici, aşa puteţi rezista şi voi.” Deţinuţii „ne înţeleg” şi ne recomandă să stăm închişi în cas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x