Antena Căutare

Dezvoltatorii aplicației FaceApp, prin care utilizatorii se pot vedea „bătrâni”, au recunoscut! Ce riscă cei care o folosesc

Dezvoltatorii aplicației FaceApp devenită virală pe platformele de socializare, prin care utilizatorii se pot vedea „bătrâni”, au recunoscut că persoanele care o folosesc se supun unui risc.

Dezvoltatorii aplicației FaceApp devenită virală pe platformele de socializare, prin care utilizatorii se pot vedea „bătrâni”, au recunoscut că persoanele care o folosesc se supun unui risc.

FaceApp folosește inteligența artificială pentru a modifica fotografiile încărcate de utilizatori, unul dintre efectele disponibile fiind îmbătrânirea chipurilor acestora.

Aplicația, dezvoltată în Rusia, a stârnit îngrijorare în privința siguranței datelor utilizatorilor acesteia. Au apărut temeri că aplicația FaceApp ar putea accesa, stoca și folosi imagini din galeriile foto ale utilizatorilor, fără permisiunea acestora.

Totuși, mai mulți experți în securitate cibernetică au verificat aplicația FaceApp și au declarat că u au găsit dovezi potrivit cărora aceasta ar fura date ale utilizatorilor.

Dezvoltatorii aplicației FaceApp, prin care utilizatorii se pot vedea „bătrâni”, au recunoscut! Ce riscă cei care o folosesc

„Nu am găsit nimic ieșit din comun. Aplicația pare că a fost dezvoltată într-un mod responsabil. Nu folosește datele utilizatorilor în moduri neașteptate. Nu primește acces la galeriile foto ale utilizatorilor, ci doar la imaginile pe care le modifică”, a declarat un purtător de cuvânt companiei Checkpoint, specializată în securitate cibernetică.

Dezvoltatorii aplicației au recunoscut că FaceApp „ar putea stoca” imaginile ce sunt încărcate în aceasta de către utilizatori, dar au precizat că datele celor care o folosesc nu sunt transferate în Rusia.

Aceștia au mai spus că principalul motiv pentru care stochează în cloud imaginile editate este referitor la „performanță și trafic”.

Aplicația FaceApp a fost încercată și de mai multe vedete din România, precum Delia, Florin Dumitrescu, Adda și Codin Maticiuc.

Urșii înspăimântă oamenii în Argeș! O soluție propusă de prefect iscă mari controverse. „Se practică în Europa” - Video... Cardurile de sănătate sunt blocate! Ce trebuie să faci ca să nu dai bani la spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x