Live acumObservator 06
Prime Time 20:00iUmor - FINALA

Pericolul din spatele FaceApp, aplicația cu care Delia și Florin Dumitrescu au îmbătrânit pe Instagram

FaceApp, aplicația cu care mai multe vedete autohtone, printre care Delia, Florin Dumitrescu, Adda și Codin Maticiuc, au îmbătrânit pe Instagram, pare să aibă și ceva minusuri ce ar trebui luate în seamă.

Delia si Razvan Munteanu pe Instagram

FaceApp, aplicația cu care mai multe vedete autohtone, printre care Delia, Florin Dumitrescu, Adda și Codin Maticiuc, au îmbătrânit pe Instagram, pare să aibă și ceva minusuri ce ar trebui luate în seamă.

Faceapp este o aplicație foarte în vogă, acum, pe Instagram, datorită efectelor pe care le deține. Utilizatorii ei își pot schimba culoarea părului, își pot pune barbă sau se pot îmbătrâni. Iar vedetele noastre au fost primele care au vrut să-și modifice fotografiile. Delia, Florin Dumitrescu, Codin Maticiuc și Adda sunt doar câteva dintre ele.

Imaginile cu vedetele îmbătrânite au stârnit un val de curiozitate în rândul fanilor care nu înțelegeau de unde isteria cu fețele îmbătrânite. Imaginile au fost publicate pe Instagram pentru amuzamentul fanilor, iar vedetele au explicat că au folosit FaceApp, aplicația cu care și-au editat fotografiile.

Delia, bătrână cool pe Instagram

Delia a stârnit un val de reacții cu imaginea sa de bătrânică de pe Instagram. Alături de Delia, apare și soțul său, Răzvan Munteanu, la fel de îmbătrânit ca și ea.

”Na că sunt și bătrânăăăă!” a scris Delia pe Instagram, folosind totuși hastagul #foreveryoung.

Citește și: Delia, dezvăluiri despre carieră și dragoste: „Relațiile de lungă durată sunt o chestie doar în capul nostru”

Chef Florin Dumitrescu și-a amuzat și el fanii pe Instagram, tot cu aplicația FaceApp.

Pericolul din spatele aplicației FaceApp

Chiar dacă FaceApp nu este încă foarte răspândită în România, la nivel mondial peste 700.000 de oameni se pare că o descarcă zilnic în telefoanele lor.

FaceApp este creată în Rusia și cei care o pun la dispoziția utilizatorilor susțin că se folosesc o formă de inteligență artificială pentru a transforma fotografiile utilizatorilor și a le menține totuși realiste.

Ca multe dintre aplicațiile gratuite devenite virale pe rețelele de socializare, și FaceApp are acces la mult mai multe informații despre utilizatori decât aceștia și-ar dori.

Chiar dacă nu sunt încă clare intențiile celor care dețin aplicația, odată ce bifezi că ești de acord politica lor, creatorii aplicației FaceApp pot face cam orice cu datele pe care ți-ai dat acordul să le dai, în momentul instalării.

Așadar, informațiile despre tine ar putea ajunge la terți, dacă ai folosit FaceApp, pentru că i-ai dat și permisiunea să vândă oricui datele pe care le are despre tine.

Experții în securitate cibernetică avertizează despre pericolele de care suntem ceva mai puțin conștienți în lumea digitală. Potrivit acestora, ar fi bine să-ți protejezi imaginile cu tine în același mod în care o faci când vine vorba de alte informații despre tine, cum ar fi data de naștere sau codul numeric personal.

FaceApp, acuzații de rasism

Pentru că la nivel mondial este foarte folosită, aplicația FaceApp pare să aibă deja probleme de imagine. Mai multe persoane au acuzat creatorii acesteia de rasism, pentru că, se pare că nu reușește să mențină pigmentul natural al feței și luminează tenul cu câteva tonuri.

Mai multe persoane și-au exprimat indignarea pe rețelele de socializare spunând că FaceApp ”le albește” tenul pentru a fi mai atractivi.