Antena Căutare

Diaspora va putea vota timp de trei zile

Camera deputaților a votat, miercuri, proiectul de lege prin care votul în Diaspora pentru alegerile prezidențiale este extins la trei zile. 

Camera deputaților a votat, miercuri, proiectul de lege prin care votul în Diaspora pentru alegerile prezidențiale este extins la trei zile.

Au fost 228 de voturi „pentru” și unul „împotrivă” pentru proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală. În urma adoptării, proiectul poate fi trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Inițiativa legislativă modifică următoarele legi: Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României; Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente; Legea nr. 288/2015 privind votul prin corespondenţă; Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

La ora 21,00, când se închid secţiile, alegătorii care se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care stau la rând pot să îşi exercite în continuare dreptul de vot. Un membru al biroului electoral al secţiei de votare, desemnat de preşedintele acestuia, verifică la ora 21,00 dacă în afara localului de vot se află alegători care aşteaptă şi stabileşte ordinea în care aceştia au acces în sală. Alegătorii aflaţi la rând îşi pot exercita dreptul de vot până la maximum ora 23,59

Românii din afara țării vor putea vota la alegerile prezidențiale pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă și duminică.

Ce joburi au căutat românii în primele luni ale anului... Subiecte și Bareme Matematică BAC 2019 - Ce a picat la mate-info! FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x