Căutare Live

Directorul Casei de Cultura a Sindicatelor din Sibiu, retinut pentru luare de mita

Directorul Casei de Cultura a Sindicatelor din Sibiu, Silvestru Tomuta, a fost retinut, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru luare de mita. Tomuta ar fi a pretins suma de 2.000 de euro, pentru a aproba inchirierea unui spatiu din incinta institutiei unei societati.

Potrivit DNA, in perioada decembrie 2011 - februarie 2012, Silvestru, in calitate de director al Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale sibiene (denuntator in cauza) sa ii remita lunar, cu titlu de mita, pe o perioada de cinci ani, suma de 2.000 de euro, pentru a aproba inchirierea unui spatiu din incinta Casei de Cultura in conditii avantajoase pentru firma denuntatorului, conform Mediafax.


Acest contract fusese incheiat in cursul lunii decembrie 2011 pe o perioada de cinci ani, iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spatii ale aceleiasi institutii. Suma de 2.000 de euro trebuia achitata lunar, pe toata perioada de derulare a contractului.

Pe 29 februarie 2012, Silvestru Tomuta fost surprins in timp ce primea de la denuntator suma de 8.600 lei, ca prima transa din banii pretinsi.

Concediu de ingrijire a copilului, obligatoriu si pentru tati, a intrat astazi in vigoare... Preturile legumelor se vor dubla in luna martie...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri